Hopp til innhold

Hevder rådmann ikke fulgte loven

Jusprofessoren hevder Flekkefjords rådmann ikke fulgte forvaltningsloven da han behandlet planene for konferansehotell og badeland.

Kommunevåpen Flekkefjord

Dete er i søndagens VG at jusprofessor Erik Boe ved universitetet i Oslo kommer med kritikk av Flekkefjords rådmann Svein Hermansen.

Prosjekt til over 200 mill.

Rådmannen er ifølge avisen en nær venn av investor Einar von Hirsch. For en måned siden sa havnestyret i Flekkefjord ja til å la von Hirsch kjøpe en tomt på Eschebrygga i sentrum for fem millioner kroner.

Einar von Hirsch vil bygge et nytt konferansehotell og badeland til over 200 millioner kroner. Rådmannen var saksbehandler for søknaden fra von Hirsch, som han anbefalte.

Soleklar inhabilitet

Erik Boe

Jusprofessor Erik Boe kritiserer rådmannen.

Foto: Universitetet i Oslo

Jusrofessoren sier til VG : - Det er hevet over enhver tvil at vi her står overfor inhabilitet i denne saken, det er soleklart. Om det her er snakk om nære vennskap, følger det av forvaltningsloven at rådmannen er forhindret fra å forberede denne saken og å avgjøre den.

Uproblematisk for rådmannen

Rådmann Hermansen sier til VG at han ikke forstår hvorfor folk setter spørsmålstegn ved hans habilitet. Selv mener han det er helt uproblematisk.

- Jeg hadde ingen alternativer da saken ble behandlet. Som rådmann er jeg også havnesjef, og jeg måtte i såfall ha bedt Einar om å snakke med noen andre, sier rådmann Svein Hermansen ifølge VG.

Advokat reagerer også

Avisen har også intervjuet advokat Per Øyvin Andersen. Han representerer en gruppe lokale investorer som mener de ikke fikk anledning til å by på den samme havnetomta.

- Jeg forstår ikke kommunens hastverk. Kommunen burde ha lagt ut eiendommen for åpent salg for å få best mulig pris for den. I stedet avviser de investorgruppens henvendelse og hindrer dem i å kjøpe tomten, sier advokat Andersen til VG.

 

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,61 kr
Dyrest kl. 07 3,12 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %