Hopp til innhold

Sjekkes opp mot et annet ran

Den 33 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for ranet av Spareskillingsbanken i Kristiansand i går ettermiddag, sjekkes nå opp mot et annet ran.

Ran i Kristiansand

Dette bildet av raneren er tatt av overvåkningskameraet i Spareskillingsbanken i Kristiansand.

- Vi er helt sikker på at vi har tatt riktig mann, sa etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon på en pressekonferanse i ettermiddag.

Pågrepet i drosje

Han sier at 33-åringen, som er hjemmehørende på Sørlandet, ble pågrepet uten dramatikk da han befant seg i en drosjebil på Nodeland i Songdalen kommune.

- Ransutbyttet ble funnet hos mannen, og det dreier seg om flere hundre tusen kroner, opplyser Vagle.

Mannen, som karakteriseres som en kjenning av politiet, vil bli avhørt utover kvelden. Han skal gi en uforbeholden tilståelse, sier hans advokat Olav Sylte til Aftenbladet.

- Vi vil også sjekke ham opp mot et uoppklart ran av Handelsbanken i Kristiansand i oktober, sier etterforskningsleder Vagle.

I det ranet løp en maskert mann inn i banken og truet de bankansatte med en våpenlignende gjenstand, før han fikk med seg penger.

Les om ranet av Handelsbanken i oktober:  Store styrker jakter på raneren

Det er den taktiske etterforskningen, vitneobservasjoner og ikke minst videoen fra bankens overvåkningskamera som gjør at politiet kan sikte en person for ranet av Spareskilingsbanken fredag ettermiddag.

Les også: Politiet jager raneren

Se i nett-tv: Skjøt under bankran

Raneren, som var iført en mørk hette, kom inn i banken og avfyrte et skudd mot taket med det som trolig var en startpistol. Deretter plasserte han en bag på skranken og ba om penger.

- Overnattet ute

Etter ranet forsvant mannen fra stedet i en bil som senere ble funnet på Kuholmen, øst for sentrum. Store politistyrker jaktet på mannen fredag ettermiddag og kveld.

Ifølge ranerens advokat, Olav Sylte, hadde raneren lånt bilen av en venn, og overnattet ute på Kuholmen. Han skal ha skjønt at spillet var over da politiet fant bilen.

Ifølge Sylte var raneren på vei til å melde seg for politiet da han ble pågrepet. Ransmannen selv tror han fikk med seg nærmere en million kroner, men hadde ikke tid til å telle pengene, sier Sylte.

- Dette er et rent amatørran, sier Sylte til NRK.

Etterforskningsleder Leif Vagle sier at alt tyder på at det ikke har blitt skutt med skarpt. De har ikke funnet rester etter prosjektiler inne i lokalet. Han kan ikke bekrefte hvilken type våpen som ble brukt under ranet.  

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,14 kr
Dyrest kl. 07 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,8 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,4 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %