Hopp til innhold

– Et nedrykk for Start vil være dramatisk

Start sliter igjen med økonomien og går mot underskudd. Klubben vil tape millioner dersom de rykker ned fra eliteserien.

Styreleder i Start toppfotball håper fortsatt på eliteseriespill neste sesong.

– Det er en anstrengt situasjon både sportslig og økonomisk, men det er bare en ting som hjelper og det er å jobbe hardt, sier styreleder i klubben Magne Kristiansen.

– Hva skjer om dere rykker ned?

– Det vil bli dramatisk, det vet vi. Vi var jo i førstedivisjon for noen år siden. Heldigvis er det syv kamper som gjenstår, deriblant flere hjemmekamper. Vi har fortsatt tro og håp på at dette skal gå bra, svarer Kristiansen.

Kun 4 poeng til kvalik

Start ligger nå på en 12. plass i eliteserien etter 23 spilte kamper. Klubben har kun 25 poeng med 7 kamper igjen og det er kun 4 poeng ned til kvalifiseringsplass.

Søndag møter sørlendingene Viking i Stavanger. Kampene mot rogalendingene har alltid vært tette og spennende. Men de siste årene har Start slitt med å ta poeng mot Viking.

I 2011 var det Viking som sikret Start nedrykk til førstedivisjon etter seieren i en av de siste serierundene. Da lagene møttes i Kristiansand i slutten av april i år vant Viking lett 0–2.

Det blir en svært spennende høst for klubben. Etter kampen mot Viking gjenstår Sarpsborg 08, Brann, Aalesund, Lillestrøm, Sandnes Ulf og i siste kamp Vålerenga på Ullevaal Stadion.

Og på Ullevaal har Start dårlige november-minner. Der tapte de 4-1 mot Lyn i den siste kampen i 2007-sesongen, noe som sørget for nedrykk til førstedivisjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Start - Viking

VIKING SENDTE START NED I 2011: Da lagene møttes i en av de siste serierundene i 2011 ble Start sendt ned til førstedivisjon etter en Viking-scoring på overtid. Søndag møtes de igjen kamp, og nok en gang sliter Start i eliteserien.

Foto: Skibstad, Kent / Scanpix

Bommet kraftig på sponsormarkedet

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal beklager klubbens dårlige økonomi. Han sier de er svært misfornøyde med hva de har prestert økonomisk de siste årene.

– Vi har bommet kraftig på sponsormarkedet i år. Hva det endelige resultatet blir er litt for tidlig å si. Vi prøver fortsatt å redusere underskuddet, sier Brandsdal.

– Hvorfor har dere bommet så kraftig?

– Vi har rett og slett ikke jobbet godt nok.

– Hva skjer da om dere rykker ned?

– Da må vi endre radikalt. Vi har allerede varslet endringer. Rykker vi ned må vi finne en plan B, men foreløpig må vi tenke at vi er i eliteserien neste år.

Start-direktøren sier de radikale endringer betyr at klubben må kutte kostnader. For et eventuelt nedrykk vil koste klubben mye penger, men han vil ikke si at det er så galt at det spøker for klubbens eksistens.

– Ikke nødvendigvis. Vi må bare sørge for at vi har nok inntekter til å dekke kostnadene.

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal beklager klubbens dårlige økonomi.
null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,61 kr
Dyrest kl. 07 3,12 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %