Hopp til innhold

Kan gå glipp av 25 millioner kroner

To dager før åpningen av Aquarama i Kristiansand er det en risiko for at Aquarama går glipp av 25 millioner kroner i spillemidler fordi deler av driften er privat. Varaordfører i Kristiansand vil ikke å svare på om det blir kommunen som må ta regningen dersom Aquarama ikke får de siste spillemidlene.

Jørgen Kristiansen

Varaordfører i Kristiansand kommune, Jørgen Kristiansen, vil ikke spekulere i hvilke konsekvenser det kan få for kommunen dersom Aquarama mister de siste spillemidlene.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Terje Abrahamsen

Idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det er Aquarama Service AS og, ikke kommunen, som står for driften og utleie av svømmehallen i Aquarama. Det er et prinsipp at spillemidler ikke skal omdannes til fortjeneste for private aktører. Derfor er det en risiko for at Aquarama kan gå glipp av 25 millioner kroner i spillemidler.

– Utfordringen er den private driften

Aquarama åpner førstkommende fredag.

Les også:

– Utfordringen er den private driften av svømmeanlegget. Reglementet sier at spillemiddelfinansierte anlegg ikke skal gi grunnlag for fortjeneste for private aktører. I prinsippet kan man si at dette anlegget åpner muligheten for en slik fortjeneste. Det er det som gjør situasjonen vanskelig, forteller idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, til NRK.

Frem til nå har Aquarama fått grønt lys for at de kan søke spillemidler til idrettshallen, klatreveggen og styrketreningsanlegget.

– Til disse anleggene kan vi søke om en sum mellom 10 og 12 millioner kroner. Når det gjelder svømmehallen kan vi søke om tilskudd på 25 millioner kroner, sier Abrahamsen.

Varaordfører: – Kan være flere hensyn i saken

Varaordfører i Kristiansand kommune, Jørgen Kristiansen, vil ikke spekulere i hvilke konsekvenser det kan få for kommunen dersom Aquarama mister de resterende spillemidlene.

– Det ønsker jeg ikke å uttale meg om. Det kan være flere hensyn i denne saken i forhold til at det er flere aktører involvert. Det overlater jeg til våre fagfolk å uttale seg om, sier han til NRK.

– Vi regner fremdeles med at vi også skal få de siste spillemidlene. Om spillemidlene mot formodning ikke kommer, har det ingen betydning for driften av Aquarama, sier Kristiansen.

– Har hele tiden vært en risiko

Idrettssjefen i Kristiansand skal møte kulturdepartementet førstkommende torsdag der saken vil bli diskutert.

Les også:

– Vi håper da at vi får en endelig avklaring på dette spørsmålet, sier Abrahamsen.

Ifølge Abrahamsen ble det tidlig kjent for bystyret i Kristiansand at det var en risiko for at Aquarama kunne gå glipp av spillemidler på grunn av private aktører.

– Det har hele tiden i løpet av dette prosjektet vært en risiko når det gjelder spillemidlene. Det ble bystyret i Kristiansand gjort kjent med allerede fra dag en. Ettersom dette er et offentlig privat prosjekt er det ingen garanti for at vi får spillemidler. Men det er en mulighet for det, og det er selvsagt det vi håper på, sier Abrahamsen.

Hvilke konsekvenser kan det få for Aquarama dersom de mister spillemidlene?

– Driften er helt uavhengig av dette. Hvis vi får innvilget spillemidler også for svømmehallen, går det inn i kjøpesummen, altså den investeringssummen kommunen må ut med, sier Abrahamsen.

Les også:

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 5,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,3 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %