Hopp til innhold

Sjakkess slått av elleve

I Stavanger spilte Magnus Carlsen mot 30 lokale sjakkspillere.

Blant lokale sjakkspillere har det vært rift om plassene ved langbordet som lørdag sto i Byparken i Stavanger.Alle 30 satt på samme side av et langt langbord, og Carlsen gikk fra spiller til spiller og gjorde sine trekk.

Han måtte slå alle spillerne på 75 minutter. Foran hver spiller sto det en klokke med to tellere; den ene for motspilleren, den andre for Magnus.

Ble for tøft

Når motspilleren, for eksempel spiller én, var ferdig med sitt eget trekk, stoppet han sin klokke og startet Magnus sin. Og den tiden gikk helt til Magnus igjen var tilbake hos spiller nummer én. Det ble for tøft.

- Det var overraskende mange som vant – hele elleve stykker. Men det var bare én av dem som slo ham på brettet, sier Frode Wiggen, styremedlem i Stavanger Sjakklubb.

- Jeg tror han synes det gikk greit. Men han var skuffet over sitt eget resultat, sier Wiggen.

Rangerte de tre beste

Magnus Carlsen rangerte tre spillere som "matchvinnere". Håkon Strand - den eneste som slo ham på brettet - og Per Blikra samt Jon Kristian Haarr.

NRK Lokalen snakket med Blikra under kampen.

- Nå har jeg akkurat ofret en bonde, sa han smilende etter at spillet hadde pågått i en halvtimes tid.

- Ingen her er i stand til å slå ham i et vanlig spill, men kanskje nå når han må konsentrere seg om alle, sa Blikra da.

Sjakklubben hadde samarbeidet med Sparebanken Vest for å få Magnus Carlsen til Stavanger.