Hopp til innhold

Slik er den nye isen – fra spillernes perspektiv

Opplev hvordan det er å være Oilers-spiller i den splitter nye hallen.

Se den nye storstuen til Stavanger Oilers fra spillernes perspektiv.

►SE VIDEO: Her kan du se hvordan det er å bevege seg på den nye ishockeybanen som har NHL-dimensjoner.

Etter seks års venting fikk Stavanger Oilers i dag endelig prøve ut isen i sin nye storstue. Guttene hoppet sammen ut på isen før sin første trening. – Det kribler i magen, sier Oilersspiller Lukas David.

– Det kribler ekstremt i magen til absolutt alle guttene i garderoben. Det er stort og flott å være med på dette her. Jeg tror ikke det er noen som skulle ønske de var noe som helst annet sted i hvert fall. Det er her det skjer, sier Lukas David.

Han, og de andre Oilersspillerne har gledet seg stort til å flytte ut av gamle Siddishallen, og inn i sin nye storstue.

– Jeg elsker Siddishallen, og har vokst opp i den, men det er klart at den har talt sine beste dager. Det er kaldt og fasilitetene er ikke på topp, så dette er en ekstrem forandring. Her er det supermoderne og helt nytt, så det kunne ikke ha blitt noe bedre. Det er som julaften, sier David.

Seks års venting er over. Idag flyttet Stavanger Oilers inn i sin nye arena, der åpningskampen mot Vålerenga skal spilles på lørdag.

►SE VIDEO: Se TV-reportasjen om den nye hallen til Stavanger Oilers.

– Gledet oss i seks år

På lørdag, den 6. oktober, skal hallen innvies med hjemmekamp mot Vålerenga. 4377 billetter er solgt. Det betyr utsolgt.

Daglig leder i Oilers, Pål Haukali Higson, har gledet seg lenge til å se hallen ferdig og å invitere publikum inn.

– Det er noe vi har gledet oss til i seks år nå. Vi begynte med planene i 2006, og at vi nå står kun noen dager fra er det helt fantastisk. Når vi ser hva resultatet har blitt kan vi ikke annet enn å være glade, sier han.

Oilers på ny arena

Noen Oilersspillere var tidlig på isen for å spille inn en promofilm.

Foto: Johan Mihle Laugaland/NRK

Har startet sesongen svakt

– Det betyr mye for hockeyen i Stavanger. Vi må ha en storklubb i denne flotten byen. Vi har jo alltid hatt et stort fotballag så nå var det Oilers sin tur til å vise at de også kan, sier sesongkortholder Odd Smith, som møtte opp i hallen i morges.

Oilers har startet årets sesong med to seiere, men fortsatte så uten å imponere, med tre strake tap. Laget står nå med tre seiere og tre tap etter de første seks kampene. På lørdag vant de 6–4 over Tønsberg på bortebane.

– De har ikke akkurat begynt så godt i år, men nå går det straks bare oppover, sier Smith.

– Vi gleder oss

– Det ser veldig bra ut. Det er et par steg opp siden Siddishallen. Vi er storfornøyde med det som er her, og vi gleder oss, sier Kjetil Bøe, økonomisjef i Oilers.

Oilers har siden mars solgt 2600 sesongkort til hallen.

DnB arena

Utsikt over isen i Oilers sin nye storstue.

Foto: Johan Mihle Laugaland/NRK