– De må ikke tenne lunta hvis de ikke klarer smellet

Sandnes Ulf-spillerne måtte reise slukøret hjem etter å ha blitt knust av naborivalen på Viking stadion. Gaukene var sjanseløse mot et Vikinglag i storform.

Veton Berisha

Vikings Veton Berisha jubler etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Sandnes Ulf på Viking Stadion søndag kveld, 29. juli 2012.

Allerede etter ti minutter satte Veton Berisha tonen i Rogalandsoppgjøret mellom de mørke- og lyseblå. Ungguttens mål ble ikke stående alene.

Etter 28 minutter skrev Vidar Nisja seg inn i målprotokollen uten ende. Helt på slutten av kampen satte Yann-Erik de Lanlay, Håkon Skogseid og Christian Landu Landu inn 3, 4 og 5-0.

Sparket ned stolpe i sinne

Sandnes Ulf ble sablet av banen og Tommy Høiland var ikke i godt humør etter nederlaget.

– Det er ikke kjekt å tape, og spesielt ikke 5-0 mot Viking, men vi har mange mann ute med skade og suspensjoner, så vi visste vi kom til å få det tøfft. Men 5-0 er for mye. Det er ikke kjekt å være Sandnes Ulf-spiller i dag, sier Høiland til NRK etter kampen.

På vei ned i garderoben etter kampen klarte han ikke å kontrollere sinnet og sparket til en stolpe ned i gangen på Viking stadion.

– Du er ikke glad når du taper. Det sier seg selv, sier han.

(Artikkelen fortsetter etter videoen.)

Intervju etter kampen.

Intervju med Tommy Høiland etter Viking - Sandnes Ulf.

– Lenge siden sist

I Vikingleiren var derimot stemningen strålende.

– Det var nydelig. Spesielt når det kommer så mange på stadion så er det ekstra kjekt. Sola skinner og vi scorer fem mål. Det er lenge siden begge deler har skjedd på Viking stadion så vi er strålende fornøyd, sier Vidar Nisja til NRK etter kampen.

– Det var fantastisk å få det første målet som gir oss mer selvtillit. Det var bare å kjøre på og score flere. Til slutt ble det fem, og det er vi veldig fornøyde med, sier Veton Berisha.

– Det var helt fantastisk. De må ikke tenne lunta hvis de ikke klarer smellet. Jeg trodde vi skulle slå dem, men 5-0 var jo litt i overkant. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Yann-Erik de Lanlay.

Intervjuer etter Viking - Sandnes Ulf

Nisja, Berisha og de Lanlay etter kampen.

Berisha ga Viking ledelsen

Det var vertene som startet best på Viking stadion. Etter kun ti minutter tok 18 år gamle Veton Berisha ansvar, og ga Viking ledelsen. Med storebror Valon ute av klubben gjør han alt selv og banker ballen i keepers korthjørne.

Etter målet løper Berisha bort til Sandnes Ulfs supportere under feiringen. Sandnes Ulfs Kamal Saaliti griper inn og stopper feiringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kamal Saaliti

Vikings Veton Berisha jubler foran Sandnes sine supportere etter 1-0 scoringen. Sandnes Ulfs Kamal Saaliti reagerer.

Vidar Nisja doblet ledelsen

Etter 28 minutter doblet Vidar Nisja ledelsen for Kjell Jonevrets gutter. Trond Erik Bertelsen skøyt i tverrliggeren. På returen kom Vidar Nisja stormende til og satte ballen lekkert i mål på halv volley.

Sandnes Ulf kjempet for å ta kontrollen i kampen. Vegard Aanestad var litt vel ivrig, feiet ned Trond Erik Bertelsen og fikk gult kort etter 31 minutter.

Sandnes Ulfs sjanser i første omgang var det Morten Eriksen og Kamal Saaliti som sto for. Førstnevnte sendte et hardt, lavt skudd mot mål som Jarstein så vidt fikk slått unna. Saaliti misbrukte lagets største sjanse etter 38 minutter. Fra ti meter skøyt han utenfor mål.

Viking hadde fortsatt kontroll

Viking var rekordeffektive i første omgang. På lagets syv sjanser ble det scoret to mål. Det var forståelig nok hjemmelaget som styrte kampen i første omgang.

Viking fortsatte presset i andre omgang og to store sjanser fra Skogseid og Berisha ga nesten hjemmelaget en økt ledelse.

Sent i kampen landet Kenneth Sola skjevt, og måtte av banen med store smerter i beinet.

Sandnes Ulfs Morten Eriksen i duell med Vikings Martin Ørnskov

Sandnes Ulfs Morten Eriksen i duell med Vikings Martin Ørnskov under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Sandnes Ulf.

Og flere mål ble det

Like før slutt var ydmykelsen et faktum for gjestene fra Sandnes. Tolv minutter før slutt startet en kanonade mot målet til Bo Andersen. Yann-Erik de Lanlay fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og smalt den i lengste hjørnet. 3-0.

Det ble to mål til før dommeren rakk å blåse av kampen. I det nittiende minutt satt midtstopper Håkon Skogseid inn 4-0-målet, og to minutter på overtid satt Christian Landu Landu en retur sikkert i mål bak dansken i Sandnes Ulf-målet.

LAGOPPSTILLING:

Sandnes Ulf (4-4-2): Bo Andersen | Avni Pepa, Ronny Espedal, Steffen Haugland, Kenneth Sola | Vegard Aanestad, Morten Eriksen, Bjørnar Holmvik, Fredrik Torsteinbø | Kamal Saaliti, Tommy Høiland.

Bytter: Zymer Bytyqi kom inn for Avni Pepa etter 46 minutter. Fredrik Torsteinbø kom inn for Vetle Myhre etter 69 minutter. Harald Vindenes kom inn for Kenneth Sola etter 71 minutter.

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein | Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen | King Osei Gyan, Martin Ørnskov, Vidar Nisja | Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha, Trond Olsen.

Bytter: André Danielsen kom inn for Trond Olsen etter 74 minutter. Christian Landu Landu kom inn for King Osei Gyan etter 87 minutter.

Avskjed med Valon Berisha

Før kampen fikk Valon Berisha, som torsdag ble klar for Østerrikske Red Bull Salzburg, sin avskjed med klubben. Han fikk overrakt en blomsterbukett midt på banen.