Hopp til innhold

– Likegyldigheten kan ta over

Styrelederen i Viking FK frykter at flere i oljebyen vil vise de mørkeblå ryggen hvis resultatene uteblir. Dagens Viking-trening bestod utelukkende av scoringsøving.

Geir Solstad

Viking hadde 14 målsjanser mot Lillestrøm på onsdag, men likevel ble det kun ett mål, og tap for Stavangerlaget. Nå begynner supporterne å bli lei. Foto: Kristoffer Møllevik/NRK.

Viking-våren har vært preget av sjansesløseri i kamp etter kamp. Nok en sesongstart med Viking langt nede på tabellen, fører til mer frustrasjon blant fansen.

– Mitt siste sesongkort

– Her har ikke spillerne tro på Viking. Vi er oppe i 4,5 i odds, og det er nærmest en dødsdom, sier Gabriel Holgersen, som bemanner tippedisken hos Blåsenborg frukt og tobakk i Stavanger.

Hverken tipperne eller Holgersen selv har tro på Viking. Han har vært fast gjest på stadion siden 70-tallet, men nå holder han seg hjemme.

– Jeg holdt ut i hele fjor, men det var mitt siste sesongkort. Jeg bestemte meg da om at det ikke blir noe mer før vinden har snudd, sier Holgersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Viking - Lillestrøm

Lillestrøm feirer scoring under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Lillestrøm på Viking Stadion onsdag kveld, 16. mai 2012.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Begynner å heie på Sandnes Ulf

Mot Lillestrøm på 16. mai prøvde de mørkeblå forgjeves å få vinden til å snu, og å få ballen i mål. Sjansesløseriet denne våren har gitt få poeng, og mye frustrasjon. Det var også tydelig hos de NRK møtte på gata i Stavanger.

– Jeg synes det er trist. Tenk å tape mot Lillestrøm. Jeg begynner heller å heie på Sandnes Ulf jeg, sier Stig Sønneland.

– Folk mister litt interesse rett og slett. Slik er det bare, sier Kjetil Skaret.

– De kan spille hvor godt de vil. Om de ikke scorer så er det ikke godt nok, sier Magne Høyland.

Får hverken mål eller poeng

Video Åge Hareide var svært lite fornøyd etter kampen

Vikingmanager Åge Hareide var svært lite fornøyd etter Lillestrømkampen.

Foto: Nyhetsspiller

Og på dagens trening var det nettopp avslutninger det handlet om. I halvannen time trente spillerne utelukkende på å score mål.

– Det er ikke tilfeldig. Det er for å rette fokus mot noe som er viktig i fotball, og noe som ødela for oss i kampen mot Lillestrøm. Mye var veldig bra, men det siste og viktigste i fotball manglet, sier manager Åge Hareide.

Styreleder Geir. P. Solstas likte godt at laget trente på å score i dag, for uten bedre målteft frykter han at flere vender Viking ryggen.

– Det kan hende, rett og slett fordi at folk ser at de igjen i år spiller god fotball, men de får jo hverken mål eller poeng. Da kan likegyldigheten ta over, og det er det farligste, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Viking - Lillestrøm

Viking-keeper Rune Almenning Jarstein tydelig frustrert etter at Lillestrøm scoret mot Viking 16. mai.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Alarmerende

Jørgen Tengesdal

Jørgen Tengesdal er tidligere Viking-spiller og fotballekspert i NRK Rogaland.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Publikumsinteressen for Viking har så langt denne sesongen vært lite å skryte av. 16. mai-kampen mot Lillestrøm i Stavanger ble bare sett av drøyt 10.500 personer.

I sesongens første hjemmekamp mot Odd Grenland møtte bare drøyt 8.300 på Viking stadion. Aldri før har publikumstallet på en åpningskamp vært så dårlig siden Viking åpnet sin nye stadion i 2004.

– Det er alarmerende og ikke holdbart at stavangerpublikummet svikter Viking. Jeg merker at folk ikke bryr seg like mye som før. Det er en farlig trend, sier Jørgen Tengesdal, fotballekspert i NRK Rogaland og tidligere Viking-spiller.

– Stavangerpublikummet er kravstore. De er gode når det går godt, og svake og illojale når det går dårlig, legger han til.