Hopp til innhold

Norgesmester i sjakk!

Den 17 år gamle sjakkspilleren Sondre Wåge Tofte fra Stavanger er Norgesmester i juniorklassen.

Sondre Wåge Tofte
Foto: Lars Narve Larsen/Landsturneringen i sjakk

Sondre Wåge Tofte vant sitt parti under Landsturneringen i sjakk i Haukelandshallen i Bergen lørdag.

Dermed er det ingen som kan true hans seier i juniorklassen, selv om siste parti spilles søndag.

Sondre Wåge Tofte er ubeseiret i Landsdturneringen etter at åtte av ni parti er spilt. Han har to remi (uavgjort) og seks seire.

Sondre Wåge Tofte har nå gått ett år på NTG i Bærum under Stormester Simen Agdesten, og han har helt sikkert lært mye i løpet av dette året som nå fører ham helt til tops i juniorklassen.

Seiret i klassen Mester

Sjur Ferkingstad
Foto: Lars Narve Larsen/Landsturneringen i sjakk

Sjur Ferkingstad fra Sandnes har også levert solid innsats i Landsturneringen i sjakk i Bergen, som har pågått de siste ni dagene.

Ferkingstad har sikret seg seieren i klassen Mester, selv om ett parti gjenstår søndag. Han har vunndet sju parti, og spilt remi i ett parti.

Seieren i klassen Mester betyr at Ferkingstad er klar for å spille i Eliteklassen neste år.

Joachim Thomassen, som bor i Stavanger, men spiller for Moss, har gjennom sin innsats i NM tatt et langt steg mot å få tittelen Internasjonal Mester. Han har i dag den laveste tittelen (Fide Mester). En sjakkspiller må prestere på et høyt nivå over tid for å oppnå en bedre tittel.

Sammen med Lasse Østebø Løvik, har de to spillerne fra Stavanger plassert seg på øvre halvdel av resultatlisten i Eliteklassen med 9. og 11.plass før siste parti søndag.

Flere nyheter fra Rogaland