Hopp til innhold

DnB om oljebransjen: – Er bare å kjøre på

Reduksjon i oljeprisen kan få store konsekvenser for norsk økonomi, men foreløpig er det bare å pøse på, mener sjeføkonom i DnB, Øystein Dørum.

Øystein Dørum, sjeføkonom i DnB

– Det vil være helt galt av det norske samfunnet å ikke bruke ressursene der de kaster mest av seg, mener sjeføkonom i DnB, sa sjeføkonom i DnB, Øystein Dørum, under ONS-konferansen i Stavanger tirsdag.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Investeringene på sokkelen vil nærme seg 200 milliarder kroner neste år, og likevel er det bare å fortsette mener sjeføkonom Øystein Dørum.

Midt mellom utstillere fra alle verdenshjørner under ONS-konferansen i Stavanger har han nettopp fortalt et oljetørst publikum at det eneste riktige er å investere i den bransjen som kaster mest av seg, nemlig oljebransjen.

Uten å ta klimadiskusjonen er Dørum helt klar på hva Norge bør bruke penge sine på.

– Det vil være helt galt av det norske samfunnet å ikke bruke ressursene der de kaster mest av seg. Det er bare å pøse på mer, sier Dørum.

Store investeringer i vente

Og det gjør oljebransjen som denne uken er samlet i Stavanger. Både Lundins Edvard Grieg-funn, Goliat-feltet til Eni og flere andre prosjekter drar opp investeringene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ONS 2012

Det er mange som vil snakke 'oljebusiness' i Stavanger denne uka. Dette er bare bra, mener Dørum i DnB.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

I tillegg kommer Johan Sverdrup-funnet, som ennå avgrenses for å vite hvor stort det er. Men, det er mye olje i dette feltet, og det skal bygges ut i stor skala for å få opp mest mulig. Allerede før vi når 2020 kan den første oljen være på vei.

– Blir mer og mer oljedopa

Men, Dørum roper også et varsko når det gjelder oljeiveren. Han påpeker at norsk økonomi har blitt veldig avhengig av høy oljepris, og at hvis den faller, kommer det til å få store konsekvenser.

– Vi ser at vi blir mer og mer oljedopa, og det er viktig at vi også tenker over at oljeprisen kan gå ned, og bli liggende nede lenge, sier Dørum.

Og oljeprisen har for vane og variere. DnB gikk i januar ut og sa at de trodde oljeprisen vil ligge på 150 dollar i 2015, mens de nå har nedjustert dette tallet til 100 dollar fatet.