Hopp til innhold

20 prosent flere turister enn i fjor

Stavangerregionen er blitt den store turistmagneten på Vestlandet. Denne helgen er hotellkapasiteten sprengt.

Video Turistøkning i Stavanger

Turistsesongen er enda ung, men allerede er fjorårets turistantall slått.

Ståle Brandshaug

Reiselivsdirektør Ståle Brandshaug er storfornøyd med en rekordsesong for turistregionen Stavanger.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Det ser veldig bra ut. Denne helgen er det stappfullt i regionen. Du må langt vekk herfra for å få hotellrom, sier reiselivsdirektør i Region Stavanger, Ståle Brandshaug.

Turistbyen Stavanger, men slagordet «snarveien til fjordene», slår virkelig ann blant turister som vil besøke Norge. Allerede er det nesten 20 prosent flere turister som har besøkt oljebyen i år, sammenlignet med i fjor.

– Vokser mer enn Bergen

Fra mai til august går turister fra hele verden i stim langs Vågen. Og økningen på ferie og fritids overnattinger er det som slår ut mest.

– Ferie- og fritidsmarkedet vokser voldsomt. Det er 19 prosents vekst. Sammenligner vi med Bergen så er vi vesentlig høyere. De har en vekst på tre-tre prosent når det gjelder ferie- og fritidsmarkedet så langt i år, sier Brandshaug.

I dag lå fire cruiseskipgiganter med over 8000 passasjerer til kai i Stavanger. Reiselivsdirektøren ønsker å hilse enda flere turister velkommen framover.

– Nå ser vi at jobben vår har gitt resultater. Vi vokser mest på Vestlandet, og er en av de mest voksende regionene i Norge, sier han.

Cruiseskip, Stavanger

I dag lå fire cruiseskip til kai i Vågen.

Foto: Arild Eskeland / NRK