Hopp til innhold

Oppretter en egen menneskehandel-stilling

Tallet på gateprostituerte i Stavanger er høyt og tallet på tiggere i byen stiger. Derfor skal politiet ansette en egen person i en menneskehandelstilling for å få tatt bakmennene.

Prostitusjon, Illustrasjonsfoto

Prostitusjon vokser stadig i omfang i Stavanger, og politiet oppretter derfor en egen menneskehandelstilling for å ta bakmennene.

Foto: Colourbox

Mistanke om organisert tigging.

Politiet ønsker også å ta bakmennene bak organisert tigging.

Nylig fortalte Albertineprosjektet i Kirkens Bymisjon i Stavanger at det er minst 85 gateprostuerte i byen . Et tall som er det høyeste noensinne.

I tillegg har flere byer i Norge hatt problemer med aggressive tigger .

Nå vil Rogaland politidistrikt få bedre kontroll over disse gruppene i sitt distrikt, og oppretter derfor en ny stilling.

– Det er for å fokusere enda mer på menneskehandel, sier politiinspektør Ernst Rossebø i Rogaland politidistrikt.

– Vi ønsker å få god kvalitet i etterforskningen og forsøke og få tak i bakmennene for blant annet de prostituerte og tiggerne i byen.

– Ikke god nok oversikt

Politiinspektør Ernst K. Rossebø

politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt.

Foto: Rogaland politidistrikt

Andre storbyer i landet opplever at sexhandelen er blitt mindre som et resultat av lovendringen som forbyr sexkjøp.

Trenden har derimot vært motsatt i Stavanger, og politiet innrømmer at oversikten ikke er god nok over miljøene i dag.

– Vi har forholdsvis dårlig oversikt. Men vi håper jo ved å opprette en slik stilling at vi skal få bedre oversikt utover året, forteller Rossebø.

Skal sørge for mer kvalitet

Tidligere har Rogalands-politiet aksjonert mot dem som leier ut til prostitusjon, men hadde ikke ressurser til å prioritere dette like høyt videre.

Denne type aksjonering har vist seg å være effektivt i Oslo.

Rosseland forteller at personen som blir ansatt i menneskehandelstillingen primært skal sørge for enda mer kvalitet inn i etterforskning av menneskehandel.

– Forventningene er store i forhold til at vedkommende som blir ansatt skal samarbeide med forskjellige etater, ulike frivillige organisasjoner og utenlandske politimyndigheter, avslutter politiinspektøren.