Hopp til innhold

Nordtun ny leder i Stavanger Ap

Et enstemmig årsmøte i Stavanger Arbeiderparti har valgt stortingsrepresentant Tore Nordtun som ny styreleder i partiet.

Video Nordtun valgt til ny leder

Video: Alle ville ha Nordtun som ny leder i Arbeiderpartiet i Stavanger.

– Fra tid til annen har alle organisasjoner utfordringer, men vi må finne tilbake. Det som er viktig for meg er å skape entusiasme og glød, sier Tore Nordtun.

Et enstemmig årsmøte i Stavanger Ap valgte ham som ny styreleder i partiet like før klokken 20.00 onsdag.

Etter en turbulent periode med intern strid mellom partiledelsen og bystyregruppa, har det vært stor interesse rundt hvem som blir ny leder i partiet.

Det ble båret inn ekstra stoler før møtet, men fortsatt måtte noen finne seg i å sitte på gangen da møtet startet klokken 18.00.

Valgkomiteen innstilte Nordtun som ny leder, og han er svært fornøyd etter kveldens valg.

– Det var et veldig kjekt valg, og at det er enstemmig vitner om at årsmøtet nå samler seg og vil legge ting bak seg, sier Nordtun.

– Nordtun er et godt valg

Årsmøte Stavanger Ap

Et enstemmig årsmøte gikk inn for Nordtun som ny leder.

Foto: Mathias Oppedal / NRK
Ståle Johan Knutsen

Ståle Johan Knutsen gir seg som leder.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Det har vært mye uro i partiet etter at Cecilie Bjelland tok over som gruppeleder og ordførerkandidat, og ledelsen i partiet og ledelsen i bystyregruppen har stått steilt mot hverandre.

I januar ble det klart at leder Ståle Johan Knutsen ikke vil stille til gjenvalg i partiet, og han innrømmet at stridighetene har tappet ham for krefter.

Også nestleder Hilde Karlsen gir seg etter det hun betegner som en ren maktkamp innad i partiet.

– Det har vært et tøft og vanskelig år, og jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vil stille til gjenvalg. Jeg vil bruke energien min på andre ting, sier Karlsen.

Hun ser frem til å få nytt styre i partiet.

– Jeg håper det skal bli bra nå, og ønsker det nye styret lykke til med arbeidet sitt. Nordtun er et godt valg, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årsmøte Stavanger Ap

Flere måtte finne seg en plass på gangen under kveldens møte.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Håper han kan skape ro

Også AUF stiller seg bak Tore Nordtun som ny styreleder.

– Nordtun har lang politisk erfaring, og vi håper at han kan bidra til ro i partiet, sier leder Ole Martin Juul Slyngstadli.

Tore Nordtun er nå inne i sin femte periode på Stortinget, etter at han første gang kom inn i 1993. Han er også tidligere ordfører i Stavanger. Nordtun har sagt nei til ny nominasjon for Rogaland Ap på Stortinget, men blir altså nå ny styreleder lokalt.