Hopp til innhold

To uker i isolasjon

36-åringen som er siktet for drapet på Lura i Sandnes varetektsfengsles i to uker med full isolasjon.

Skuting på Lura

En 27-år gammel mann ble skutt ned på trappa foran huset sitt for en uke siden.

Foto: Ronny Hjertås

Den siktede meldte seg for politiet på lørdag, og både han og den andre siktede i saken, en 21-åring, nekter straffeskyld.

I dag var det fengslingsmøte for 36-åringen, og det var politiet ba om to uker i full isolasjon. Mannen er mistenkt for å ha bånd til MC-klubben Bandidos, og politiet har tidligere sagt at de frykter hevnaksjoner.

Les også: Vil varetektsfengsle 36-åring

Det var søndag for en uke siden at en 27-år gammel mann ble skutt på trappa utenfor bostedet sitt, og den siktede 36-åringen fortalte i dag politiet hvor det som trolig er drapsvåpenet befant seg.

21-åringen som også er siktet har allerede forklart seg for politiet, og hans advokat, Anne Kroken mener rolleforedlingen i saken nå er klarere.

- Vi må avvente å se, men dette styrker min klients forklaring fra tidligere, sier Kroken.

Han har fortalt at han var på stedet for å kjøpe kokain, og han skal avhøres på nytt på onsdag.

Fant våpen

- Det har vært folk ute med han og det er påvist et våpen. Det er ikke gjort noen undersøkelser rundt det, men vi har et våpen, forteller politiadvokat Karsten Monsen.

Les også: Meldte seg etter Sandnes-drapet

Monsen forteller videre at mannen er kjent for politiet fra tidligere av.

- Det er en person på 36 år som er pågrepet, og vi mener det er grunn til å tro at han har noe med dette drapet å gjøre.

Mannen var på rømmen en ukes tid før han meldte seg natt til søndag.36-åringen er tidligere dømt flere ganger for vold og narkotikaforbrytelser og har sittet i fengsel i flere år for slike forhold.