Hopp til innhold

Pågrepet etter Sandnes-drapet

Mannen meldte seg selv for politiet. Han vil ikke ta på seg ansvaret for drapet.

Skyting på Lura

To maskerte menn iført militærklær skal ha trengt seg inn i huset der 27-åringen bodde og avfyrt ett skudd mot mannen før de stakk fra stedet i svart stasjonsvogn.

Foto: Ronny Hjertås

En person er tirsdag pågrepet av politiet i forbindelse med at en 27 år gammel mann ble skutt og drept på Lura i Sandnes søndag.

Det får NRK opplyst hos politiadvokat Karsten Monsen.

Politiadvokaten forteller at mannen meldte seg selv for politiet via en advokat ved 12-tiden i formiddag.

Politiet leiter fortsatt etter en konkret person i forbindelse med skytingen på Lura. De mistenkte skal ifølge Monsen være kjente av politiet.

Erkjenner ikke straffskyld

Avhørene av mannen startet allerede tirsdag ettermiddag.

Min klient erkjenner ikke straffskyld, men han har erkjent at han var i boligen til den avdøde, sier mannens forsvarer Anne Kroken til NRK.

Dersom retten framstiller mannen for varetektsfengsling, vil mannen gå med på dette.

Det er ikke bestemt tid for fengslingsmøte, men trolig blir fengslingsmøtet onsdag.

Drapet skjedde søndag

Det var ved 20-tiden søndag kveld at to maskerte menn iført militærklær skal ha trengt seg inn i huset der 27-åringen bodde og avfyrt ett skudd mot mannen før de stakk fra stedet i svart stasjonsvogn.

Mannen døde senere på kvelden av skadene.

Væpnet aksjon på Sola

Mandag kveld rykket væpnet politi ut til et hus på Sandesletta på Sola. Aksjonen er et ledd i jakten på gjerningsmennene etter Sandnes-drapet.

– Vi jobber svært bredt og sjekker ut mange muligheter. At det var væpnet politi som møtte opp på en adresse på Sola i går har å gjøre med sikkerhetsaspektet i saken. Risikoen er tross alt større enn vanlig når det er snakk om folk som har brukt våpen, sier politiadvokat Karsten Monsen til NRK.

Les også: Gjerningsmenn på flukt etter skyting i Sandnes

Les også: 27-åringen døde av skuddskadene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skuting på Lura

– Politiet ser svært alvorlig på saken og det er mer enn ti politimenn som nå jobber fullt med etterforskingen av drapet på Lura, sier politiadvokat Karsten Monsen.

Foto: Ronny Hjertås

Omfattende etterforskning av saken

Politiet har uttalt at det skal dreie seg om en målrettet aksjon og Monsen mener at det ikke er noen grunn til å tro at de som utførte drapet er farlige for folk flest.

– Politiet ser svært alvorlig på saken og det er mer enn ti politimenn som nå jobber fullt med etterforskingen av drapet på Lura, sier Monsen.

Så langt har politiet hatt en del vitner inne til avhør etter skytingen. Det skal være kommet fram endel opplysninger i vitneavhørene som det arbeides videre med.