Hopp til innhold

Skjøt mot personer med startpistol

Bevæpnet politi rykket ut til Hundvåg i Stavanger etter at uvedkommende tok seg inn i hagen til en huseier og fyrte av med et våpen. En time senere kom det nye meldinger om skudd ved et busskur.

Truet med skytevåpen

Politiet stoppet all trafikk inn og ut av Hundvåg etter meldingene om skyting.

Foto: Ronny Hjertås

En halv time før midnatt ringte en beboer på Hundvåg til politiet etter å ha oppdaget tre personer løpende gjennom hagen.

Da de tre oppdaget huseieren skal de ha rettet en gjenstand som så ut som et skytevåpen og trukket av. Huseieren hadde hørt et smell, og så deretter en munningsflamme fra våpenet.

Dette gjorde at politiet rykket ut bevæpnet for å lete etter gjerningsmennene.

En drøy time senere kom det en ny melding fra Hundvåg, der innringer hadde stått i et busskur. To personer som kom gående forbi skal ha siktet på vedkommende med en pistol før det ble fyrt av et skudd i luften.

– Vi har funnet gjenstander som gjør at vi tror det er en startpistol som er benyttet. Dette er jo alvorlig nok, men det er likevel bedre enn om det hadde vært et skarpladd våpen, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kurt Løklingholm.

Rundt klokken 02.30 ble en 24 år gammel mann, som passet til beskrivelsen for en av gjerningsmennene, pågrepet i nærheten av busskuret.

– Han vil nå bli avhørt, så får vi se hva han gir av opplysninger, sier Løklingholm.