Hopp til innhold

Synger for skolen

Elever fra Vatne skole synger protestviser mot nedleggelse av skolen. Hjelper ikke dét, går foreldrene for privatisering.

Video Protestsynger mot nedleggelse

Foreldre til elever ved Vatne skole i Sandnes har lenge kjempet mot rådmannens forslag om å legge ned skolen for å spare penger. Nå gjør de et siste forsøk på å få politikerne til å snu i saken, og spiller inn en CD med protestsanger. Den vil de overrekke de folkevalgte før bystyremøtet i Sandnes 14. desember.

- Vi vil gjøre barna synlige, og vise at vi kjemper for barna våre, sier Ellen Karin Moen, en av foreldrene bak Arbeidsgruppa mot nedleggelse av Vatne skole.

Vil kjøpe skolen for en krone

På formannskapsmøtet i Sandnes tirsdag, gikk politikerne inn for flertallspartienes budsjettforslag, som betyr kroken på døren for skolen fra og med neste skoleår. Dermed flyttes de 78 elevene til Hana skole, som ligger rundt to kilometer unna.

- Det er en vanskelig avgjørelse, som vi likevel så oss nødt til å ta. Med en stram kommuneøkonomi må vi prioritere, sier Stanley Wirak (Ap).

Dersom utfallet blir det samme i bystyret, står foreldrene klare med et tydelig forslag.

- Da vil vi be om å få kjøpe skolen for én krone, og drive den privat, sier Moen.

Hun mener opprettholdelse av skolen er viktig for lokalsamfunnet på Vatne.

- Skolen er samlingspunktet på Vatne, og det vil vi ikke miste. I tillegg får elevene en lang og farlig skolevei, og kapasiteten på Hana vil bli sprengt, sier Moen.

Hun forteller at gruppa har vært i kontakt med Norsk Montessoriforbund om å opprette et privat alternativ på Vatne.

- Det ser så langt lovende ut. Bygget vil representere en betydelig kostnad for kommunen selv om elevene flyttes til Hana, og den kan kommunen bli kvitt ved å selge oss skolen billig, sier Moen.

Positive til privatisering

Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet stiller seg positive til en eventuell privatisering av skolen.

- Vi ønsker først og fremst at skolen skal drives videre slik den er i dag. Om ikke det skjer, synes vi privatisering er et flott forslag, sier Pål Morten Borgli (Frp).

- Dersom foreldrene kommer med et godt opplegg, vil vi se på det og gå inn i drøftelse med dem, sier Stanley Wirak.