Hopp til innhold

Bomstasjon på Bybrua?

Skal alle trafikkutfordringene løses på Nord-Jæren er det nødvendig med flere bompengestasjoner.

Video BOMPLASSERING-190410-RO-171644-SI_RO.mp4

Bybrua, Madlaveien og Hillevåg er aktuelle plasseringer for nye bomstasjoner i Stavanger, i tillegg til de seks første som allerede er plassert på Gausel og Forus.

- Dette er de naturlige innfallsportene som vi må vurdere. Vi må plassere bommene der inntektspotensialet er størst, og på en slik måte at alle bidrar, sier Odd Arild Kvaløy (Sp), leder i Samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Til nå har det bare vært bompengestasjoner på kommunegrensen til Stavanger, og ikke slik at innbyggere har måtte betale for å kjøre innen egen kommune. Men dette blir det en endring på for å skaffe penger til nye veiprosjekter som står i kø.

- Vi trenger betydelig økte inntekter for å løse oppgavene. Da må vi finne en måte å gjøre dette på som fordeler belastningen på en mest mulig lik og rettferdig måte, sier Kvaløy.

Uenig i plassering

På Gausel er det kommet kraftige reaksjoer på bomplasseringen.

- Nå må folk på Gausel betale bompenger for å se Viking spille kamper. Jeg håper vi klarer å flytte bommen til et sted hvor de vil virke litt mindre urettferdig, sier bystyrerepresentant Eli Aga (H).

Men Aga innser at alle må betale mer i bompenger.

- Slik den politiske situasjonen er nå må folk i regionen betale mer bompenger, sier Aga.

Men om Høyre vil gå inn for bompengestasjon på Bybrua er ennå usikkert.

- Dette har vi ikke diskutert ennå i vår bystyregruppe, sier Aga.