Hopp til innhold

-Her bor polakker ulovlig

Fagforeningen påstår at bygningen, som er regulert som industribygg, har huset opp til tretti polakker.

Tanke Svilandsgate 25

Fellesforbundet hevder at opptil tretti personer har bodd i denne bygningen som er regulert som industribygg.

Foto: Erik Waage / NRK

Et industribygg i Stavanger blir brukt til overnatting for polske arbeidere, hevder Fellesforbundet.

Organisasjonsarbeider i Fellesforbundet, Inge Dunseth, har selv undersøkt bygget og mener det kan ha bodd opp til 30 personer der.

Et polsk samboerpar overnattet der fordi de ikke hadde andre steder å bo forteller tolk hos fellesforbundet Anne Asheim.

–De hadde hørt fra noen andre polakker at i dette huset i Tanke Svilandsgate kunne de overnatte. De kunne bare snike seg inn der fordi døren ikke var låst, sier Asheim.

–Kontorbåser er omgjort til soveplasser

Ifølge Stavanger kommune er Tanke Svilandsgate 25 regulert som industribygg.

–Nå viser det seg at bygget fungerer som bolig for mange polakker. Her ligger det skitne madrasser på gulvet, skittent sengetøy. Det er forferdelige toalettforhold, sier Dunseth.

Fellesforbundet mener at det egentlig dreier seg om kontorbåser som er blitt omgjort til soveplasser.

–Kommunen ser alvorlig på saken

Byggesakssjef i Stavanger, Paul A. Paulsen, sier at kommunen nå har tatt kontakt med deleieren av bygget.

–Vi har hatt kontakt med eierselskapet av huset som er Herman Wedelsplass AS. Det er et av selskapene i Madland-gruppen som eies av Kjell Madland. De opplyser at de leier ut bygget til en person som driver næringsvirksomhet, sier Paulsen. De er ukjent med forholdene, men det er de som må svare for det som foregår der, sier Paulsen.

Byggesaksjefen sier at kommunen ser alvorlig på det som skjer i Tanke Svilandgate 25 dersom det er riktig det som er sagt fra Fellesforbundet..

Kjell Madland sier til NRK at han ikke er kjent med forholdene, men at han ikke ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.