Hopp til innhold

Må betale 100 millioner

Tore Lie har to uker på seg til å betale for Hillevågssenteret A/S.

Tore Lie
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Det er Gulating lagmannsrett som har gitt selskapet Madlastokken A/S, som eies av Arne Lærdal og hans fire barn, medhold i at Tore Lie sitt selskap Otium må betale for Hillevågssenteret A/S.

I november i fjor fikk Madlastokken også medhold i Stavanger tingrett for kravet mot Otium.

Otium må nå betale 86 millioner kroner pluss forsinkelsesrenter på 10-15 millioner kroner til Madlastokken A/S innen to uker.

Otium er også dømt til å betale saksomkostningene til Madlastokken på 548.833,50.

Vil trekke seg

Bakgrunnen for striden var at Otium trakk seg fra kjøpet av Hillevågssenteret A/S for 163 millioner kroner i desember 2007.

Hillevågssenteret A/S består av fire næringsbygg og leilighetsbygg i Hillevåg.

Madlastokken har hele tiden ment denne avtalen var bindende, noe Otium har bestridt.

Otium viste til at leiekontrakktene for det vesentligste av arealet ikke ikke kunne økes før i 2026, noe som ifølge Otium var i strid med det som kom fram i salgsprospektet.

Muntlig avtale

Lagmannsretten har kommet fram til at avtalen som ble inngått muntlig mellom representanter for Madlastokken og Otium i oktober 2007 er bindende.

Både tilbud og aksept var muntlig, men det er etter norsk rett like bindende som om formen hadde vært skriftlig, all den tid det lar seg konstatere hva som ble avtalt, heter det i dommen.

I dommen går det fram at Otium presset på for å få til et kjøp i et svært opphetet boligmarket, og valgte selv en muntlig framgangsmåte, og at partene var enige om hva handelen omfattet da den ble inngått i et telefonmøte.

Nå har Madlastokken og Arne Lærdal fått medhold i to rettsinstanser i at Otium må gjøre opp for seg etter handelen om Hillevågssenteret A/S.

- Jeg konstaterer at lagmannsretten har forkastet Otium sin anke. Min klient er selvfølgelig tilfreds med resultatet, selv om dette ikke var veldig overraskende, sier Madlastokken A/S sin advokat Toralf Haver til NRK.

Haver regner nå med at Otium ikke anker lagmannsrettens avgjørelse inn for Høyesterett, og at selskapet nå gjør opp for seg slik at saken blir avsluttet.

Konserndirketør Morten Håland i Otium Eiendom sier til NRK at han ennå ikke har fått lese dommen, og at han derfor vil vente med å kommentere den.

LES OGSÅ: Kreves for 100 millioner kroner

LES OGSÅ: Må ut med 48 millioner kroner