Hopp til innhold

- Fare for bevisforspillelse

Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling med to uker i isolasjon for svogeren og niesen av Zahid Mahmood Butt.

Zahid Butt
Foto: Politiet

De to er siktet for falsk forklaring i Butt-saken. Tirsdag ble de pågrepet av politiet og satt i avhør hele dagen. Kl. 11 onsdag blir svogeren frenstilt for varetektsfengsling. Kl.13 er det niesens tur.

- Vi ber om fire ukers varetektsfengsling for begge to med brev og besøksforbud. To av ukene i isolasjon. Vi mener det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Arvid Malde.

Vitneforklaringer

Butt har vært savnet siden 9.juli da han ble sett på Statoilstasjonen på Lagårdsveien i Stavanger. Samme dag hadde han vært hos svogeren og hentet 100.000 kroner. Huset til svogeren har vært gjennomsøkt, men det skal være andre vitneforklaringer som gjør at politiet har siktet de to slektningene for falsk forklaring.

Den 33 år gamle niesen avviser at hun har avgitt falsk forklaring. Men etter hva NRK Rogaland har grunn til å tro stemmer ikke forklaringene hun har gitt angående hvor hun overnattet i tidsrommet rundt 9.juli med hvor hun virkelig var.

Politiet har også reagert på at svogeren i avhør har sagt at han gjorde opp gjelden til Butt med å ta ut 25 000 kroner av datterens konto for å klare å betale de 100.000 kronene han skyldte. Pengene på datterens konto ble først tatt ut tre dager etter at Butt var forsvunnet.