Hopp til innhold

Sykkelfest i Stavanger!

Mandag 1. juni arrangeres Rogaland Grand Prix på sykkel. Stavanger-syklisten Roy Hegreberg håper på seier sammen med laget Sparebanken Vest-Ridley.

Familien Hegreberg
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Og han får god hjelp av storebror og far, for hele familien Hegreberg er med for å få hjulene til å gå rundt.

Familieprosjekt

Hele familien er i sving når Rogaland Grand Prix arrangeres for andre gang. Jan Inge Hegreberg er rittleder for arrangementet som samler 115 ryttere fra 11 profflag.

- Det går i ett nå, smiler sykkelgeneralen som har tatt seg fri fra jobben den siste uken for å få alle bitene på plass.

Fra syklist til direktør


Utenfor huset i Randaberg har eldstesønnen Morten parkert en av bilene til Sparebanken Vest-Ridley. Morten Hegreberg la sin proffkarriere på hylla i fjor, og er nå sportsdirektør for laget.

- Det er klart det rykker litt i foten, men det er veldig kjekt å være ansvarlig for laget også, smiler Morten mens han gir beskjeder gjennom den trådløse kommunikasjonen til lillebror Roy som er i ferd med å starte dagens treningsøkt.

Vil vinne


Roy Hegreberg er en av seks lokale ryttere som starter for Sparebanken Vest-Ridley på mandag. Laget er et såkalt kontinental-lag og kjører konkurranser i Europa. Roy sier det er stort å sykle på hjemmebane.

- Dette er årets høydepunkt og en flott mulighet for laget å vise oss frem her hjemme. Jeg håper selvfølgelig på seier, eller i det minste en pallplassering. Det ville betydd mye for laget!

Roy Hegreberg
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Pappa er sjefen

Men de gamle er eldst, også i familien Hegreberg. Far Jan Inge har fulgt sønnene gjennom deres karrierer, og er nå primus motor for det store arrangementet 2. pinsedag.

- Dette blir et flott idrettsarrangement. Vi håper på Tour de France-steming i deler av løypa og regner med stor jubel ved målgang i Stavanger sentrum!