Hopp til innhold

Yoga fra kontorstolen

Stiv nakke og såre øyne er kjent for folk som sitter foran datamaskinen hele dagen. Nå kan ”Yoga på jobb” hjelpe deg.

Yoga-stillinger
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Pusterom

Det siste innen trender er yoga på jobben. Statoil på Forus i Stavanger gjør det og stadig flere bedrifter innfører pusterom i arbeidsdagen.

Statoil har innført et program for et par år siden som de kaller "Ny energi"  for å redusere arbeidsrelaterte helseplager. 

- Hvert halvår har vi nye program som "påfyll". Denne gangen er det  yoga som er en del av opplegget.  Tilbakemeldingene er så langt svært gode, forteller personalsjef Siri Hoven i Statoil .

En instruktør fra yoga-senteret kommer til arbeidsplassen og underviser i enkle øvelser som kan gjøres på jobben.  

 

Yoga sittende
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

 Fra kontorstolen

- Når du blir sliten og ukonsentrert er det bra å ta noen enkle avspenningsøvelser, og du kan faktisk gjøre det fra kontorstolen, sier instruktør for Atha Yoga i Stavanger, Øystein Lunde Ohna.

Eller i korridoren

Du behøver slett ikke være slangemenneske for å gjøre yoga. Det fungerer godt å utføre øvelser for øvre del av kroppen fra sitteplassen.

- Det er best fra en stol med armlener, sier Lund Ohna. Når du kjenner det begynner å knytte seg i skuldrene kan du reise deg fra pulten og ta noen puste- og strekkøvelser. Det er viktig å ”åpne brystet” innimellom for å styrke og bygge rett holdning både når du går og når du sitter. Det er ikke alltid så mye som skal til.

På Statoil har de også eget aktivitetsrom hvor folk kan ta yoga for hele kroppen hvis de føler for det.