Hopp til innhold

Forskanser seg i bolig med fem-åring

- Den bevæpnede mannen har ikke noen spesielle krav, men vil ikke ut av huset.

Væpnet aksjon på Klepp

Bevæpnet politi ved et av nabohusene til huset hvor den væpnede aksjonen foregår.

Foto: Karl Magnus Horpestad

Det pågår nå en stor væpnet aksjon på Klepp på Jæren etter at politiet tidligere i dag ble siktet på med håndvåpen i et bolighus.

Politiet fikk melding om at en kvinne var utsatt for vold like før kl. 12 søndag. Da politiet rykket ut til bolighuset ble de møtt av mann med et håndvåpen. Mannen skal ha siktet mot politiet. Politiet trakk seg deretter ut av huset.

Bevæpnet politi med hunder

Bevæpnet politi sammen med hunder er med i aksjonen på Klepp.

Foto: Ronny Hjertås

- Mannen har forskanset seg i huset sammen med et fem år gammelt barn. Kvinnen som meldte fra om vold er ute av huset, sier politiinspektør Pål Jæger-Pedersen ved Rogaland politidistrikt.

Kvinnen er samboer med mannen. Mannen er barnets far. Mannen skal ha forskanset seg i kjelleren av boligen. Andre beboere er ute av huset ifølge VG Nett .

Ambulanse sperrer Stasjonsvegen

En ambulanse sperret inngangen til Stasjonsvegen på Klepp under politiaksjonen søndag.

Foto: Ronny Hjertås

Politiet forhandler nå med mannen for å løse situasjonen. Det er bevæpnet politi på stedet, og et større område er sperret av. Politiet har satt inn store ressurser i aksjonen, og det er blant annet satt inn hundepatruljer.

- Vi prøver å løse dette mest mulig kontrollert, men vi tror dette kan ta tid å få løst. Mannen har ikke satt frem noen spesielle krav, men han vil ikke ut av huset, sier Jæger-Pedersen.

Ambulanse sperrer vei

Stasjonsvegen er sperret i begge retninger.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Karl Magnus Horpestad som bor like i nærheten forteller at det er stille i gaten, og at beboere i gatenfolk holdt seg innendørs i starten av aksjonen. Beboere som ikke var hjemme før den væpnede aksjonen startet fikk ikke komme inn i området.