Hopp til innhold

– Haraldsgata er et høl!

– Haraldsgata er et sammensurium av fyll, hor og dop, fra morgen til kveld, mener Jørgen Knudsen.

Video Tomme lokaler og narkohandel

Jørgen Knudsen og Knut Lervik etterlyser en debatt om Haraldsgata i Haugesund.l

– Jeg bruker sterke uttrykk, og ikke fordi det skal skape misnøye blant eiere eller sentrum i seg selv, men det handler om å synliggjøre at vi må ha en utvikling som går i positiv retning i sentrum, sier Knudsen.

Han går hardt ut mot Haraldsgata som han mener må restaureres kraftig for å kunne fylle den rollen den bør.

– Jeg ønsker at sentrum skal utvikle seg i retning av et opplevelsessentrum, og få et mer kompakt sentrum. Byen sliter med en altfor lang handlegate, og de kommunale fasilitetene er utrangert, sier han.

Pappaperm i Haraldsgata

Det var da Knudsen hadde pappaperm i sommer, og brukte Haugesund sentrum på dagtid at han gjorde seg opp sin mening om situasjonen, som han skriver mer om i et debattinnlegg:

Haraldsgata er et sammensurium av fyll, hor og dop, fra morgen til kveld. Det er ikke hyggelig å se på at narkohandelen foregår rett ved siden av deg, mens du gir babyene mat, eller høre på to svirebrødre rope høylytt at den ene skal gjøre noe unevnelig med den andres mor om han ikke betaler for “good shit’en”. Og det er rett og slett ubehagelig å måtte endre kurs på vei gjennom “paradegaten” fordi en fyllik nesten ramler opp i vogna.

Jørgen Knudsen

Narkodebatt

– Hvis vi snur oss og kikker over skulderen, og tar en vandring gjennom byen så er det veldig synlig. Dette er ikke en legaliseringsdebatt, ei heller en debatt om hvem som har lov til å være hvor, men det er et problem som vi ser at har utviklet seg i negativ retning i mange år nå, sier Knudsen.

Det er også Knut Lervik enig i. Han driver urmakerbutikk i Haraldsgata og er styreleder i Haugesund sentrum.

– Jeg har i mange år tenkt at byen er for alle, men jeg synes det går for langt når de narkomane får lov til å drive åpenlys ulovlig virksomhet til sjenanse for andre. Så det bør noen gjøre noe med, sier han.

– Kan bli et høl

Lervik er likevel ikke enig med alt Knudsen kommer med.

– Jeg synes at det er veldig positivt at han tar tak i de problemene som er, og at det skapes debatt og engasjement for sentrum, men jeg synes at han er litt vel negativ noen plasser, men det er vel kanskje for å sette det på spissen, sier han.

Knut Lervik opplever selv sentrumshandelen som positiv

– Vi har i løpet av de tre siste årene doblet omsetningen, og jeg opplever også at flere som tørr å satse i sentrum opplever en økning, sier han.

Er Haraldsgata et høl?

– Nei! Men det kan bli det hvis ingen tar tak i det. Det må investeres, det må en vilje til fra dem som eier butikkene og bygningene. Også må politikere og politiet på banen, for det er feil at en skal få lov til å drive med ulovlig virksomhet midt i byens handlegate. Jeg tror vi er litt for snille her, sier Lervik.

Hva mener du om situasjonen i Haraldsgata?