Hopp til innhold

- Jeg har funnet meg selv

Odd Inge Fosen er en vanlig heterofil familiemann som går i skjørt.

Odd Inge Fosen
Foto: Harald Dale / NRK

Han er ikke noe vanlig syn når han tar på sitt yndlingsplagg. Reaksjonene har heller ikke latt vente på seg for 53 år gamle Odd Inge Fosen fra Haugesund.

- Jeg går med skjørtet på kjøpesenter, og når jeg har gått forbi en gjeng med mannfolk så hører jeg kommentarer som: - sjå på han du, og så hører jeg litt latter. Men det kan jeg ikke bry meg om , sier Odd Inge Fosen.

- Hva sier konen din til dette?

- Hun syntes det var forferdelig i starten. Det bir jo fort mye sladder og rykter av slikt, men nå tror jeg det har gått seg til.

Designer på nett

Interessen for skjørt kom en dag han surfet på internett.

- Da ble jeg grepet av at jeg ville gå med skjørt. Jeg leitet etter noen som solgte skjørt for menn, og fant til slutt en kvinnelig designer i Sveits som har online-shop. Jeg bestilte et skjørt som jeg har brukt mye.

Odd Inge Fosen i skjørt
Foto: Harald Dale / NRK

Skjørtet er fotsidt, og er laget for menn. Det har gylf, splitt og to lommer. En lomme er laget for å ha mobiltelefonen i.

- Vi menn liker å skreve litt, så skjørtet er laget for at det skal være plass til det.

- Hvorfor gjør du dette?

- Jeg er hverken transvestitt eller homofil. Jeg er en vanlig heterofil mann med kone og barn. Jeg går ikke i skjørt for å bli dame. Jeg tror at interessen har sammenheng med at jeg vokste opp med mamma. Pappa var vekke store deler av tiden på jobb. Jeg er påvirket av det, og er veldig åpen og kan snakke om følelser.

Støvletter for menn

Skjørtet er på både på foredrag, i selskaper og på handleturer. Til skjørtet bruker han skjorte og slips og kort jakke. Nå håper Fosen at han skal få kjøpt seg et skjørt til i dongeri. Og helst knehøye støvletter. Det er det lite av for menn.

- Jeg har funnet noen hos Gucci, men de er så dyre. Støvlettene trenger jeg på vinteren for jeg har ikke noe på leggene. Strømpebukser ville vært for feminint.

- Hvordan er det å gå i skjørt?

- Det er helt fantastisk. Den følelsen jeg fikk da jeg tok på meg skjørt var helt spesiell. Jeg funnet meg selv.

Mann i skjørt

Skjørtet har splitt bak. Odd Inge Fosen ønsker seg knehøye støvletter for menn.

Foto: Harald Dale / NRK