Hopp til innhold

Kaien på Kårstø stengt

Deler av gasseksporten fra  Kårstø er stoppet på grunn av uværet.

Kårstø
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Anlegget ble stengt fredag mogen på grunn av den sterke vinden. Tre gasstankere ligger i området, og venter på bedre vær. StatoilHydro har stengt lastingen etter egne sikkerhetsregler.

- Det blåser langt over det vi mener er forsvarlig for lasting av tankerne. Kaiene blir trolig stengt til i morgen, sier informasjonsleder for Kårstø i StatoilHydro Tori Lindbøl.

Det er eksporten av flytende gass som er stanset i forbindelse med uværet. Eksporten via gassledningen til Europa går som normalt.

Storm i kastene

Tre andre skip ligger for anker i Nord-Rogaland og venter på bedre vær. Det blåser full storm i kastene i området. Men skipstrafikken ellers går som normalt. Det gjelder også for ferjetrafikken i Rogaland.

- Det er ikke så store bølger på grunn av vindretningen. Det blåser fra sørøst, og det er gunstig med tanke på bølgehøyden i vårt område. Men dersom vinden dreier litt mer mot sør, vil det gi utslag med en gang på bølgehøyden, sier trafikkleder Ole Kristian Klausen på Trafikksentralen på Kvitsøy.

Trafikksentralen overvåker skipstrafikken i Sør-Norge.

Rolig sør i Nordsjøen

StatoilHydro har evakuert ansatte fra Visund og Osebergplattformene. Plattformene ligger i Nordsjøen utfra Sogn og Fjordane. Ingen andre oljeselskap evakurert sine ansatte.

- Vi får varsel 72 timer på forhånd fra Meteorologisk Institutt dersom det blir for stor bølgehøyde. Det har vi ikke fått denne gangen, og produksjonen går derfor som normalt på Ekofisk, sier pressetalsmann i Conocophillips Kurt Michelsen.

Heller ikke BP som driver Valhall sør i Nordsjøen har gjort noe i forbindelse med uværet.