Hopp til innhold

Raste fra tunneltaket

En kjørebane i Ørsdalstunnelen på fylkesvei 117 blir åpnet for trafikk tirsdag morgen. Tunnelen ble mandag ettermiddag stengt etter at det gikk ras.

Ras Ørsdalsveien
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Tunnelen kan bli stengt i lengre perioder på grunn av opprenskningsarbeidet. Geolog Rune Stumo som undersøkte tunnelen mandag kveld sier det er komplisert geologi, og at opprenskningsarbeidet vil ta lang tid.

Det pågikk veiarbeid på stedet med sikring av tunnelen da det kom mer stein enn regnet med.  En skolebuss med seks barn ombord kom etter at raset var gått. Det var en stund usikkert om barna kom seg hjem, men den ene veibanen i tunnelen ble ryddet. Dermed kom de seks barn som er i alderen fra barnehage opp til ungdomskole, seg hjem.

Det var et rent rutinearbeid med rensking av taket i tunnelen, som var satt i gang mandag morgen. De fleste tunneler må med visse mellomrom renskes for løsmasse. Men det kom langt mer i Ørsdalstunnelen, enn hva veiarbeiderne hadde regnet med.

Det er Kolo Veidekke på oppdrag fra Statens vegvesen, som utførte arbeid på veien som er eneste veiforbindelse til Ørsdalen. Det bor mellom 50 og 60 personer i bygda.

Ørsdalstunnelen er 800 meter lang. Det har også tidligere vært ras i tunnelen.

Kart Ørsdalen
Foto: NRK