Hopp til innhold

En mann død og en alvorlig skadet etter basketak i leilighet i Egersund

En mann i 20-årene er død og en 78 år gammel mann er alvorlig skadet etter en krangel som førte til et basketak i Strandgaten i Egersund.

Strandgaten Egersund

Det er tydelige blodspor i vinduet ut fra leiligheten.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Klokken 05:05 i morges fikk politiet melding om at det pågikk ruteknusing i en leilighet i Strandgaten i Egersund. Da de kom til stedet fant de to alvorlig skadde menn og en uskadd kvinne.

Mannen i 20-årene ble etter hvert bekreftet død på stedet. Den 78 år gamle mannen ble fløyet til Stavanger universitetssykehus med alvorlige skader.

Begge er fra Egersund.

Det er tydelige blodspor på veggen utenfor leiligheten i Strandgaten i Egersund sentrum. Politiet vet ikke om de involverte kjente hverandre eller om det er brukt noen form for våpen på stedet.

Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd i en leilighet i Egersund sentrum. En mann er død og en annen er livstruende skadet etter et basketak.

VIDEO: Alvorlig hendelse i Strandgaten i Egersund. Foto: Øystein Ellingsen/NRK.

– Ting kan tyde på at de to har vært i klammeri med hverandre på en eller annen måte. Vi har varslet krimteknikere som skal jobbe med å finne ut av hva som kan ha skjedd, sier operasjonsleder Charles Bøgild ved Rogaland politidistrikt til Dalane Tidende.

Politiet opplyser tirsdag ettermiddag om at de to ikke er kjenninger av politiet.

– Ikke livstruende skadet

Den 78 år gamle mannen behandles nå ved Stavanger universitetssykehus.

Strandgaten Egersund

Politiet undersøker hva som har skjedd i en leilighet i Strandgaten i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet og er til behandling ved vår intensivavdeling. Tilstanden hans er stabil, sier kommunikasjonssjef Gottfred Tunge ved sykshuset til NTB.

Politiets kriminalteknikere er nå på stedet og jobber med sikring av spor, samtidig med den taktiske etterforskingen pågår.

Kvinnen er avhørt som vitne

Kvinnen som befant seg på stedet er avhørt med status som vitne av politiet, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på vitnes forklaringen på dette stadiet. De jobber fortløpende opp mot eventuelt flere avhør i saken.

Flere ambulanser, politibiler og et legehelikopter rykket ut til åstedet, som ligger i sentrum av Egersund.

Rogaland politidistrikt etterforsker drapssaken i Egersund for fullt.

Rogaland politidistrikt etterforsker drapet i Egersund med full styrke. Foto: Anders Fehn.