Hopp til innhold

Vil ikke bruke olja for å redde annen industri

Statsråd Ola Borten Moe vil ikke bruke inntektene fra oljeindustrien til å redde mindre levedyktig industri.

– Det er en dårlig ide å bruke norsk oljeindustri for å redde annen mindre levedyktig industri, sa olje- og energiminister Ola Borten Moe da han inntok podiet under oljekonferanse i Stavanger.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe har full tro på norsk leverandørindustri, og vil ikke at den skal brukes for å redde mindre levedyktige bedrifter.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Han har kommet hjem til sine egne denne uka nå han gjester oljemessen ONS, og det er med et smil om munnen han forteller om planer i nord og fortsatt leting i Nordsjøen.

Optmistisk

At norsk økonomi er blitt mer avhengig av oljepris og inntektene fra oljebransjen ser han ikke på som noe negativt nødvendigvis, han mener det er nødvendig å bruke den kompetansen som har blitt bygget opp de siste 40 årene.

Les også: Bedrifter får minister-skryt

Konfrontert med spørsmålet om det er en god ide å fortsette i stor stil med oljeutvinning mener han at det ikke er noen motsetning mellom dette og satsing på fornybar energi.

– Det er en helt klar utfordring å utvikle oljefelt, og samtidig finne gode tekniske løsninger for de konkrete miljøutfordringene. Men det er ikke et spørsmål om vi får det til, for det får vi, sier Borten Moe.

Oljedopa nordmenn

I går fortalte sjeføkonom i DnB, Øystein Dørum, at han mente den nordmennene har blitt oljedopa, men at det fremdeles bare er å pøse på. Den holdningen preger og leverandørindustrien som denne uka viser sge frem i Stavanger, og oljeministeren er ikke redd for at de blir sittende med skjegget i postkassa den dagen oljeprisen eventuelt faller.

Les også: DnB om oljebransjen: – Er bare å kjøre på

– Norsk leverandørindustri er kompetent og har vist seg gang på gang at de er svært tilpasningsdyktige, sier Borten Moe.

Oljemessen ONS fort resten av uka, og det er ventet omkring 50.000 besøkende.