Hopp til innhold

Rektor nekter straffskyld

Rektoren som er tiltalt for vold mot en ti år gammel elev nekter straffeskyld.

Rektor ved en barnskole i Sør-Rogaland møter i dag i retten, tiltalt for legemsfornærmelse mot en 10 år gammel elev.

Eleven, som har diagnosen ADHD skal ha slått en assistent på skolen i forkant av hendelsen.

Det var den 10.mars i fjor en rektor ved en barneskole i Sør-Rogaland skal ha utøvd vold mot en 10 år gammel elev ved skolen. Han ble kort tid etterpå tiltalt for legemsfornærmelse.

Skal ha tatt kvelertak

I følge tiltalebeslutningen fra politimesteren i Rogaland skal rektoren ha dyttet gutten hardt opp mot en vegg og holdt ham fast i overkroppen med én hånd, samtidig som han presset den andre hånda mot guttens hals.

Politiadvokat Cecilie Steen fører saken, mens Inger Marie Sunde er rektorens forsvarer. Saken starter i Jæren tingrett i dag, tirsdag 25.10, klokken 09.00.

Rektoren vedgår å ha brukt makt mot eleven, men forsvarer Inger Marie Sunde sier han aldri tok kvelertak på barnet slik det står i tiltalen.

Eleven, en nå 12 år gammel gutt slipper å vitne i retten fordi han er under 15 år, men et dommeravhør der gutten forteller hva som skjedde skal spilles av i retten.

«Nødvendig grensesetting»

Rektoren kjenner seg ikke igjen i guttens beskrivelse og nekter for å ha gjort noe ulovlig. Han innrømmer å ha tatt tak i gutten, men mener det var «nødvendig grensesetting for at 10-åringen ikke skulle skade seg selv eller andre».

Hvis rektoren blir funnet skyldig risikerer han trolig en betinget fengselsstraff med en prøvetid på to år.

Bistandsadvokat Janne Karin Rasmussen har varslet at hun vil legge ned påstand om oppreisningserstatning.