Hopp til innhold

Han er «Årets kokk»

Ørjan Johannessen fra Gastronomisk Institutt skal representere Norge i Bocuse d’Or 2012.

Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen er «Årets kokk».

Foto: Gastronomisk Institutt

Ørjan Johannessen fra Austevoll og Stavanger vant konkurransen ”Årets kokk” under SMAK 11 på Lillestrøm i ettermiddag.

Sammen med medkokk Adam Schivebjerk fra Arna utenfor Bergen tok Ørjan Johannessen en ren vestlandsseier.

Bocuse d'Or

- Jeg tror det var god smak og god tilberedning som gjorde at jeg vant, sier Ørjan.

Dette er det norske uttaket til den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or, og Ørjan blir Norges deltaker under Bocuse d’Or Europa i Brussel neste sommer.

I dagens konkurranse laget Johannessen en fiskerett av laks kalt «Salma Bømlo» og en kjøttrett av svin ytrefilét med ribbe kalt «Gris Prima Jæren».

– Min matfilosofi er enkelhet og god smak, å beholde de gode råvarene som de er. Det er viktig å ha respekt for råvarene, forklarer Ørjan.

EM i 2008

Johannessen har god konkurranseerfaring. Han var medkokk for Geir Skeie da han vant EM i Stavanger i 2008. Nå er det han selv som skal forsøke å levere for Norge, som gjennom historien er den nasjonen som etter Frankrike har hevdet seg best i VM.

Ørjan tråkket sine barnesko på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll sør for Bergen, og arbeider til daglig på Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Tidligere har han levert kokkekunst ved Mathuset Solvold i Sandefjord, der han forberedte seg til Bocuse d’Or Europa sammen med Geir Skeie.