Hopp til innhold

- Kaos i Sirdal

Ras og fare for ras stenger flere veier i fylket, og skaper problemer for hyttefolk. – Smør dere med tålmodighet, er Vegvesenets melding til de som står i kø hjem fra Sirdal.

Stengte veier hjem fra Sirdal

Flere veier fra Sirdal er stengt, og bilister begynner nå å snu og kjøre tilbake til hyttene sine.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Vi kjørte en merket omkjøringsvei mot Tonstad, men trafikken stoppet helt opp. Flere har begynt å snu, vi aner ikke hva som skjer, sier NRKs fotograf Odd Rune Kyllingstad.

Han er på vei hjem til Stavanger fra Sirdal, og melder om kaos i trafikken.

- Det er mye vann i veien og såpeglatt, sier han.

Bilister snur i Sirdal

Flere bilister på vei hjem fra Sirdal snur og kjører tilbake. - Smør dere med tålmodighet, sier Statens vegvesen.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Stengte veier skaper problemer

Både Riksvei 42 ved Gyadalen i Helleland og Fylkesvei 45 Hunnedalen er stengt etter snøras. Ingen av veiene vil bli åpnet igjen søndag, melder Statens vegvesen.

Det betyr at hyttefolk i Sirdal som skal til Rogaland, må kjøre om Vest-Agder. Statens vegvesen anbefaler omkjøring på Fylkesvei 42 til Tonstad, og herfra ta Fylkesvei 466 til Flikka.

Her er det for øyeblikket lange køer, og Vegvesenet ber folk smøre seg med tålmodighet.

- Det er mye overvann i veien, som fører til redusert fremkommelighet. Må man absolutt hjem i dag, må man belage seg på å vente. Dette er den eneste veien som går til Stavanger i dag, sier vaktoperatør i Statens vegvesen, Tone Kleiv.

- Veien er stengt ved fylkesgrensen til Vest-Agder. De som har hytter før grensen, kan kjøre hjem herfra, sier vaktoperatør Roger Johannessen i Statens vegvesen.

- Kaotisk hos Vegvesenet

Det koker hos Statens vegvesen for øyeblikket, og Roger Johannessen oppfordrer de som har tilgang på nett om å sjekke trafikkmeldinger og kart for omkjøring på internett.

- Man kan prøve å ringe 175, men jeg tviler på at noen kommer gjennom, sier han.

Flere stengte veier

Det har også gått flere ras på Riksvei 13 mellom Sand og Erfjord i dag. Veien er derfor stengt.

Også Fylkesvei 503 mellom Vikeså og Byrkjedal er midlertidig stengt etter et snøras i 08.30-tiden søndag. Raset har gått mellom Byrkjedalstunet og Gloppedalsura, før første tunnell.

- Et vitne meldte fra om raset. Det dekker 50-100 meter av veien og har gått ut i vannet. Det er ikke opplysninger som tilsier at noen er tatt av raset, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt.

Også Fylkesveg 117, fra Malmheim til alpinanlegget på Stavtjørn, er stengt på grunn av rasfare. Denne ble stengt lørdag ettermiddag.

Riksvei 13 mellom Røldal og Nesflaten er også stengt på grunn av fare for ras.

Også Fylkesvei 520 ved Hellandsbygd - Røldal (Juvastøl bru) er midlertidig stengt etter snøras.

I Forsand er Fylkesvei 661 ved Songesand stengt på grunn av rasfare.

Bonde innesnødd i Bjerkreim


I Bjerkreim ble Fylkesvei 110 mellom Tjørn og Lauperak stengt på grunn av uvær fredag kveld. Søndag er den fremdeles stengt.

- Vi har forsøkt å åpne veien. Men brøytekantene er for høye, så det fylles opp igjen med en gang, sier driftsleder Sigvald Grøsfjeld i Kolo veidekke.

Den stengte fylkesveien har gitt bonde Johnny Fredriksen en ensom helg. Han sitter fremdeles innesnødd i Bjerkreim.