Hopp til innhold

Ønsker kun mannlige pleiere

Stavanger vil bemanne pleieavdelinger med bare menn for å undersøke hvilken effekt kjønn har for tilbudet til pasientene.

Mannlige sykepleiere

Det har lenge vært et mål å få flere menn i omsorgsyrket.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

Stavanger kommune vil bemanne pleieavdelinger med kun menn for å undersøke hvilken effekt kjønn har på tilbudet til pasientene.

Prøveprosjekt

Dette er et prøveprosjekt som ledd i et forsøk på å få flere menn inn i omsorgsyrker.

En forsker skal over flere uker observere hvilken effekt mannlige omsorgsarbeidere har på pasienttilbudet ved en eller flere avdelinger i Stavanger.

Kvinnene byttes ut med menn

Forsøksprosjektet støttes av både Rogaland fylkeskommune og Helsedirektoratet. Rådgiver Oddbjørg Starrfelt i Stavanger kommune håper å komme i gang med det unike prosjektet allerede til høsten.

– Vi ønsker å se om det som pasienter eller brukere tilbys er forskjellig hvis det er mange kvinner eller om det er mange menn som utfører arbeid, forteller Starrfelt.

– Det vil vi gjøre i et prosjekt der kvinnelige pleiere byttes ut med menn i en periode, også vil vi se om det fører til en endret hverdag for brukerne.

Ønsker flere mannlige pleiere

Starrfelt håper prosjektet etter hvert kan bidra til flere menn inn i omsorgsyrker.

– Det har lenge vært et mål å få flere menn i omsorgsyrket fordi en mener at det gjør noe med miljøet og kanskje med innholdet i det som tilbys pasientene, sier Starrfelt som legger vekt på at omsorgssektoren trenger mange folk fremover.

– Vi vil ikke klare oss med bare damer, sa rådgiveren til NRK Rogaland tidligere i år.