Hopp til innhold

Politiet har startet etterforskning

Politiet i Stavanger bekrefter at de har innledet etterforskning i Thomas Myhre-saken.

Thomas Myhre

Politiet har startet etterforskning i Thomas Myhre-saken.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Myhre valgte i dag å gå ut med sin historie i VG om bakgrunnen for at han falt i unåde hos Viking-ledelsen og sluttet på dagen for en uke siden.

Ifølge Myhre ble han dopet ned på et utested i Puerto Banus nær Marbella siste kvelden under Vikings treningsopphold i januar. Ulike kontoer skal ha blitt tappet for 160.000 kroner, og Myhre selv sier han våknet opp i en privat leilighet og kom til seg selv utpå formiddagen.

Det innebar også at han kom for sent til lagets spillermøte og ikke var i stand til å trene.

Politiet bekrefter

Viking-ledelsen har ikke trodd på Myhres historie, men han har selv anmeldt forholdet til politiet. Det bekrefter også politiet i Stavanger.

- Vi har mottatt en anmeldelse og har iverksatt etterforskningsskritt i saken. I det ligger det også at vi har foretatt en del avhør. Mer ønsker jeg så langt ikke å si, sier etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon, Kari Marie Kjellstad.

Viking tause

Viking-ledelsen vil i dag ikke kommentere påstanden fra Thomas Myhre om han ble dopet ned under klubbens treningsopphold i Marbella.
Myhre valgte selv å gå ut med sin versjon etter en voldsom rykteflom på ulike nettsider som blant annet omfatter bruk av narkotika.

Les også: Utsettes for rykteflom

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, vil heller ikke kommentere om klubben tror på Myhres historie:

- Avsluttet kapittel

- For Viking er denne saken et avsluttet kapittel. Jeg kan bare henvise til den pressemeldingen som ble sendt ut sist mandag, sier Østenstad.

- Betyr dette at dere ikke tror på Myhres historie?

- Som sagt ønsker jeg ikke å kommentere saken videre, sier Østenstad.

Les også: Thomas Myhre ferdig i Viking