Hopp til innhold

Kan få konsekvenser

Arrestasjonen av Jusuf Hani kan få konsekvenser for andre dømte i Nokas-saken.

Jusuf Hani og Ikmet Kodzadziku
Foto: Politiet

Det mener advokat Brynjar Meling. Han tror vitneforklaringer fra sentrale aktører i saken kan ha vært påvirket av at Hani var på flukt:

-Jeg har vært klar på hele tiden at hele sannheten om Nokas-saken aldri kom frem i forbindelse med rettssakene, sier advokat Brynjar Meling.
Meling - som var forsvarer for Nokas-dømte Dan Pettersen i lagmansretten - har forventninger om at arrestasjonen av Jusuf Hani kan få betydning for hans klient.

Ble dømt

Dan Pettersen ble først dømt til 15 års fengsel i Stavanger tingrett. Lagmannretten reduserte straffen til 8 år, mens Høyesterett fastsatte straffen til 11 år. Pettersen deltok aldri under selve ranshandlingen, men ble likevel dømt for dødsfølgen, blant annet som følge av vitneutsagn fra en av de medtiltalte.

Konsekvenser


Brynjar Meling håper arrestasjonen av Hani kan få konsekvenser for Pettersens endelige straff:
-Han fikk en straff på lik linje med dem som utførte ranet. Jeg tror og håper at vi nå kan få vite hva som faktisk skjedde og mer om den enkeltes rolle i saken, sier Meling.

Flukt


Det faktum at Hani var på flukt da domstolene behandlet Nokas-saken, kan ha lagt en demper på enkelte sin forklaring under rettssakene, mener Meling. Både Jusuf Hani og hans kamerat, svenskalbaneren Ikmet Kodzadziku, tilhører samme kriminelle miljø.

Frykt

Kodzadziku ble i Høyesterett ble dømt til 13 års fengsel. Har har aldri tilstått ranet og med Jusuf Hani på flukt, kan elementer av frykt og represalier spilt inn, mener Meling.