Hopp til innhold

Lege dømt til fengsel

Lege er dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for grov økonomisk utroskap.

Førstestatsadvokat Anna Haugmoen Karlsen
Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Dommen innebærer også at lege og innehaveren av Klinikk Haugesund, Ragnhild Stuve, får inndratt 2,5 millioner kroner som sikres med pant i hennes bolig og hytte.

Det skriver Haugesunds Avis.

Legen må i tillegg betale 15.000 kroner i saksomkostninger.

Dommen er i samsvar med aktors påstand.

Stuve ble tiltalt av Økokrim for grov økonomisk utroskap, men legen sa seg ikke skyldig da saken ble behandlet i i tingretten for snart tre uker siden.

- Tappet selskap

Påtalemyndighetene mener Ragnhild Stuve har tappet sitt eget selskap, Klinikk Haugesund AS, for over fire millioner kroner.

Dette skal i følge tiltalen ha skjedd i løpet av en periode på tre år, gjennom leie av lasermaskiner fra et selskap, som Stuve selv har kontroll over på den engelske kanaløya Guernsey.

- Skalkeskjul

- Etter en samlet vurdering av de bevisene som er framlagt, har retten kommet fram til at avtalene med Tracktel er et skalkeskjul for å hente penger ut av Klinikk Haugesund AS og føre disse ut av landet, heter det i dommen.

Retten legger også til grunn at de pengene som ble innbetalt i maskinleie til Tracktel og senere overført til Moor Shipping, i realiteten tilhørte Ragnhild Stuve. skriver Haugesunds Avis.

Retten tror pengene fortsatt finnes i Moor Shipping eller et annet selskap eller stiftelse som kontrolleres av Ragnhild Stuves bror, Tor Johan Stuve.