Hopp til innhold

Fare for nye ras

Stor redningsaksjon etter stein og jordras på RV13.

Ras i Suldal

Store steinblokker sperrer munningen til Falkalitunnellen på RV13.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

Det har gått et steinras på RV13 ved Falkali-tunnellen i Suldalsosen i Rogaland.

Raset dekker tretti meter av veibanen og steinmassene ligger i en røys ned mot Suldalsvannet.

Litt før klokken 11.00 melder politiet at det er gjort hundesøk i området uten at det er gjort funn som tyder på at noen er tatt av raset. Søket betegnes som et grov søk.

Hundeekvipasjene er nå trukket ut av området på grunn av fare for nye ras, opplyser Friberg.

Et nytt mer finmasket søk vil ikke bli foretatt før geolog har vurdert området.

- Det kan ikke utelukkes at det er biler eller personer som er tatt av raset og derfor setter vi inn alle tilgjengelige ressurser i en redningsaksjon, opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Ved Hovedredningssentralen på Sola opplyser redningsleder Cecilie Øversveen til NRK at et Sea King redningshelikopter fra Sola skal plukke opp to hunder i Haugesund som skal settes inn i søket i rasområdet.

Ras i Suldal
Foto: Morten Nesvik / NRK

Bil kan være savnet

Raset gikk trolig ved halv åtte-tiden tirsdag morgen. Det opplyser Sigmund Vårvik i Mesta.
- Publikum har meldt fra om at de ikke vet hvor det ble av en bil som er observert i nærheten av rasstedet, sier Vårvik til NRK.

Vårvik er selv ved rasstedet og han anslår at det kan være et par hundre kubikkmeter stein i raset.

- Vi har fått melding om at kvinne på vei hjem fra jobb så en bil foran seg på veien. Da hun kom fram til rasstedet, var bilen borte. Denne observasjonen er usikker. Bilen kan ha svingt av fra veien før raset og tidspunktet da vi antar raset gikk stemmer ikke med at den aktuelle bilen skulle være tatt av raset, sier operasjonslederen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

LES: Forsinkelsen kan ha reddet henne

Folk fra Statens Vegvesen sin stasjon i Haugesund er på vei til rasstedet.
- Vi har med oss en geolog som skal undersøke rasområdet for å finne ut om ryddingsarbeidet kan settes i gang umiddelbart, sier Odd Iversen i Vegvesenet til NRK.

Veien er stengt ved Røldal og de som kommer fra Haukeli blir dirigert over på E134 og videre mot Seljestad, melder Statens vegvesen. Veien vil ikke bli åpnet igjen i dag