Hopp til innhold

KINO KINO

Det blir det nye navnet på Kunstens hus i Sandnes.

Sandnes kino
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Leder for det nye senteret for kunst og film i Sandnes, Randi Øglænd, sier hun er veldig fornøyd med det nye navnet på kunstens hus i byen.

- Vi har testet det ut og bare fått positive tilbakemeldinger på navnet. Det er et navn som har en klar identitet - det er unikt - og så er det i tillegg litt halvsprøtt å tørre å ta et navn og gjenta det to ganger, sier Øglænd.

Utenfor på bygget er det et neonskilt hvor det står skrevet KINO KINO, og det er derfor de nå følger opp det som allerede står der og kaller senteret KINO KINO.

Øglænd forteller at senteret skal være et møtepunkt mellom kunst og film. Det vil vises filmer som ikke går på vanlig kino og elektronisk kunst, videoer og kunst som bruker teknologi som virkemiddel i uttrykket.

Vil sette i sammenheng

- Vi vil forsøke å sette ting i sammenheng; er der en utstilling med et tema, så vil den også belyses gjennom filmer, foredrag, debatter, seminarer osv. , sier Øglænd som håper senteret skal bli en møteplass for opplevelser hvor folk kan lære noe nytt og se ting på en ny måte.

Politikerne skal behandle saken i slutten av januar, og KINO KINO åpner dørene den 09.09.09.