Hopp til innhold

Etterlyser sønnen i neste uke

Ernst Baaslands sønn må melde seg, ellers blir han etterlyst av politiet.

Biskop Ernst Baasland

Biskop Ernst Baasland er begjært konkurs. Politiets etterforskning av sønnen, som har lånt penger av blant annet foreldrene, pågår ennå.

Foto: Bast, Ida von Hanno / SCANPIX

Politiet har tidligere sagt at de vil vurdere å etterlyse biskopens sønn.

Nå opplyser politijurist i Oslo politidistrikt, Knut Horn, at politiet uansett vil etterlyse mannen - dersom han ikke melder seg.

- Vi har mottatt en mail hvor han skriver at han vil ordne opp i en del forhold før han tar kontakt. Vi vil gi ham ut neste uke. Hvis vi ikke hører noe da, må vi forberede oss på å etterlyse ham internasjonalt, sier Horn.

Vet hvor han er

Politiet vet hvor mannen er, men vil ikke si annet enn at han er i utlandet. Bispesønnen er fortsatt under etterforskning.

LES OGSÅ: Begjært konkurs
LES OGSÅ: Biskop Baasland visste ingenting
VIDEO: Hele intervjuet med Baasland

- Anmeldelsen går på at det er lånt ut 26 millioner kroner. Spørsmålet er om långiverne har fått uriktig informasjon før lånene ble gitt, og dermed er blitt villedet av bispesønnen, sier Horn.

Skylder 43 millioner

Det var i forrige uke det ble kjent at biskop Ernst Baasland og hans kone Bodhild er begjært personlig konkurs på grunn av lån især moren har ordnet med for sin sønn.

I går ble det kjent at biskopen selv har gått godt for et lån på 3,8 millioner. Det er ikke kjent hvor mye biskopen og han kone totalt skylder.

LES OGSÅ: Baasland skylder 3,8 millioner
LES OGSÅ: - Bispesønn skylder 43 millioner

VG skrev tirsdag at sønnen til sammen skylder 43 millioner til ulike långivere.