Hopp til innhold

Hit vil du ikke på ferie

Utenriksdepartemenetet advarer mot reiser til 22 land verden over.

Kinesisk nyttårsfeiring på Filippinene

UD advarer mot å reise til sentrale områder på Filippinene.

Foto: Pat Roque / AP

Du er sikkert klar over at det være klokt å holde seg unna krigsherjede land som Afghanistan og Irak.
Derimot vet du kanskje ikke at UD advarer mot å reise til områder i land som Thailand, India og Russland.

Utenriksdepartementets reiseråd brukes når det er grunn til å advare nordmenn å reise til et bestemt land område eller region.

Årsaken er vanligvis at det er krig i landet, eller at det er andre former for uroligheter som gjør at sikkerhetsrisikoen tilsier at nordmenn ikke bør reise til stedet eller oppholde seg der.

Dette er UDs reiseråd:

Afghanistan

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Afghanistan som ikke er strengt nødvendig.

Algerie

Utenriksdepartementet oppfordrer reisende som oppholder seg i eller planlegger å reise til Algerie om å utvise aktsomhet og til å holde kontakt med ambassaden i Alger for oppdatert informasjon og registrering.

Burundi

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Burundi som ikke er strengt nødvendig.

Det palestinske området

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Gaza. Reisende bør vurdere nødvendigheten av reiser til Vestbredden.

Elfenbenskysten

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Elfenbenskysten som ikke er strengt nødvendig

Filippinene

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i sentrale, sydlige og vestlige Mindanao og Sulu-arkipelet (øyprovinsene Basilan, Sulu og Tawi-Tawi) som ikke er strengt nødvendig.

Haiti

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold på Haiti som ikke er strengt nødvendig.

India

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i delstaten Jammu og Kashmir, med unntak av Ladakh som ikke er strengt nødvendig.

Her er UDs offisielle reiseråd

Irak

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet

Jemen

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Jemen som ikke er strengt nødvendig.

Kenya

Utenriksdepartementet oppfordrer reisende som oppholder seg i eller planlegger å reise til Kenya om å utvise aktsomhet og til å holde kontakt med ambassaden i Nairobi for oppdatert informasjon og registrering

Kenya - safari

Utenriksdeprtementet oppfordrer nordmenn som vil reise til Kenya om å være forsiktige.

Foto: ukjent

Libanon

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Libanon

Myanmar (Burma)

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Myanmar (Burma) som ikke er strengt nødvendig.

Nigeria

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold som ikke er strengt nødvendig i delstatene Bayelsa, Akwa Ibom, Delta og Rivers i Nigeria.

Øst Timor

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Øst-Timor som ikke er strengt nødvendig

Pakistan

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Pakistan som ikke er strengt nødvendige. Norske borgere i landet oppfordres til å være særlig aktsomme, spesielt i Islamabad og andre større byer

Pakistan International Airlines (PIA).

Til Pakistan bør nordmenn bare reise om det er strengt nødvendig, mener UD

Foto: Arif Ali / AFP

Russland

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i konfliktområdene i Nord-Kaukasus som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere

Saudi Arabia

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Saudi-Arabia som ikke er strengt nødvendig.

Somalia

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til sør-, sentral- og nordøst-Somalia, og oppfordrer dem som allerede er i disse områder om å forlate området. Norske myndigheters muligheter til å tilby konsulær bistand er ytterst begrenset ettersom Norge ikke har diplomatisk eller annen konsulær tilstedeværelse i Somalia

Sri Lanka

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i de nordlige og østlige deler av Sri Lanka (distriktene Jaffna, Kilinochchi, Mullaitivu, Mannar, Vavuniya, Trincomalee, Batticaloa og Ampara) som ikke er strengt nødvendig. Også i resten av Sri Lanka er det grunn til å vise aktsomhet.

Thailand

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig

Zimbabwe

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Zimbabwe inntil videre

Terrorhandlinger

Utenriksdepartemenet har en egen nettside om faren for terrrisme ved utenlandsreiser. Her gis det lkevel ingen konkrete råd om enkelte land eller reisemål som bør unngås. UD minner også om at svært få nordmenn har blitt drept eller skadet i terrorangrep, og sannsynligheten er fortsatt større for å bli involvert i trafikkulykker, rammet av sykdom, andre helseproblemer eller naturkatastrofer.

UD mener det ikke er riktig å frarå reise til ethvert sted der det kan være risiko for terrrangrep. I så fall ville advarslene måttet omfatte en lang rekke av verdens land, her det på Utenriksdepartementets nettsider.