Hopp til innhold

For gamle for Lokalen

Ut 2008 skal NRK Rogaland bare spille musikk som er yngre enn fem år.

Jan Høiland

Jan Høiland er en av artistene som ikke kommer til å bli spilt på NRK Lokalen flere ganger i år. Slik så han ut i 1975.

Foto: Hordnes, Arild / SCANPIX

- Dette er vårt bidrag til Kulturhovedstadsåret. Vi vil gi unge, nye musikere en sjanse, forteller distriktsredaktør i NRK Rogaland, Turid Borgen.

NRK Rogaland rydder vekk de lokale klassikerne i kulturhovedstadsåret. Sanger som "Tore Tang", "Tir n'a noir" og "Eg ser" blir ikke spilt mer i Lokalen i år.

- Uforskammet

I lokalsendingene om morgenen, på formiddagen og om ettermiddagen vil det bare bli spilt musikk som er produsert etter 2003. Borgen sier målet er å skape økt oppmerksomhet rundt den nye lokale musikken, og å gi et løft til unge og fremadstormende musikere i fylket.

Smørsangeren Jan Høiland er en av artistene som nå faller for aldersgrensen. Han er opprørt over at den gamle musikken nå blir lagt på lager.
- Uforskammet. Dette er en skandale, og han vil knapt tro at denne avgjørelsen er tatt i Stavanger.

Unntak for Eidsvåg og Dagsland

Rønnaug Foss Alsvik, kjent blant annet fra Ryfylke Visegruppe, mener lokale musikere nå må engasjere musikerorganisasjonene for å få omgjort avgjørelsen.

I forbindelse med morgenandakten vil det imidlertid bli gjort unntak fra regelen for en del av den eldre musikken fra Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland.

Hva synes du?