Hopp til innhold

– Tiden har løpt ut for TV Vest

TV Vest begjærer oppbud. Den økonomiske situasjonen gjør at det ikke er forsvarlig med fortsatt drift.

Jørund Kopren

TV Vest sin daglige leder og redaktør Jørund Kopren sier at eierne har fulgt styrets anbefaling om å begjære oppbud.

Foto: Bjørn Grimen / NRK

– TV Vest har ikke klart å skaffe nok inntekter til å bære selskapet. De siste sju, åtte månedene har vi forsøkt å tilpasse oss markedet slik det er nå, og vi har til dels klart det og, men prosesser som krever kostnadskutt tar tid, og nå er tiden løpt ut for TV Vest.

Det sier TV Vest sin daglige leder og redaktør Jørund Kopren til NRK.

Mandag vedtok eierne i TV Vest å følge styrets anbefaling om å begjære oppbud. Selskapet har gjennomført kraftige kostnadskutt. I en pressemelding heter det at kuttene ikke har vært tilstrekkelig til at det er forsvarlig med fortsatt drift i TV Vest.

Se TV-saken om TV Vest:

TV Vest begjærer oppbud. Den økonomiske situasjonen gjør at det ikke er forsvarlig med fortsatt drift.

Siste lunsj med TV Vest.

– Klarer ikke driften

TV-selskapet har fjorten ansatte. Nå er det bobestyreren som bestemmer hva som skal skje med dem.

Les også: TV-Vest på luften igjen

– Vi er på jobb og gjør det som vi alltid har gjort. Forskjellen er at i dag har vi har levert inn de papirene som kreves for å gi beskjed om at vi klarer ikke driften per i dag, sier Kopren.

Politisk TV-reklame

TV Vest overtok utstyr fra TV-Aftenbladet. På bildet Per Fjeld, som tidligere var redaktør i TV-selskapet.

Foto: Daniel Bjur

TV Vest-redaktøren mener at tunge studioinvesteringer og avtaler i forbindelse med overtakelse av teknisk utstyr fra TV-Aftenbladet er en av årsakene til problemene.

– Vi fikk utstyret billig, men det er dyrt utstyr å drive. Den driften har vi båret med oss, og vi har klart det i fire og et halvt år, men det krever en hel del inntekter for å kunne klare det. Når markedet gir beskjed om at nå kan vi ikke betale så mye som tidligere, da skjer det som nå skjer med oss, sier Kopren.

– Tror Rogaland vil savne TV Vest

I pressemeldingen sin skriver eierne og styret i TV Vest overfor befolkningen i Sør-Rogaland at vi mister en populær og verdifull mediekanal.

– Du mister en aktør som er av en litt spesiell karakter. Vi prøver å være litt annerledes enn dere i NRK. Dessverre mister dere en konkurrent. Jeg tror at Rogaland vil savne det, sier Kopren.

Redaktøren vil og savne TV Vest.

– De som jobber i TV Vest i dag, det er de beste i Rogaland. Det å ikke kunne jobbe med dem lenger, det blir hardt, sier han.