Hopp til innhold

VIF-stadion kan koste kommunen dyrt

Ny Vålerenga stadion på Valle kan komme til å koste Oslo kommune dyrt.

Utkast til Vålerenga Stadion

Slik er det tenkt at Vålerenga Stadion skal se ut på innsiden.

Foto: Pål T. Rørby

Vålerenga har nemlig lansert et alternativ der kommunen kjøper 40% av aksjene i Vålerenga Kultur- og Idrettspark for 255 millioner kroner.

Snart fem år etter bystyrevedtaket om å selge Vålerenga stadiontomt til en krone, er det fortsatt uvisst når Klanens sonore røster vil runge over Oslo Øst.

Klubben har utfordringer med å finansiere Vålerenga Kultur- og Idrettspark, med stadion og ny videregående skole og med en total prislapp på 630 millioner kroner. Plan A er å få inn tre ganger så mange boliger på Valle som opprinnelig tenkt.

Åge Petter Christiansen

Styreleder Åge Petter Christiansen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Men Vålerenga har også lansert et alternativ der Oslo kommune går tungt inn i prosjektet.

– Da må man se på prosjektet som et samfunnsprosjekt. Oslo kommune kan være med å ta ansvaret for byggingen, og så kan vi selv ta ansvar for driften, sier Styreleder Åge Petter Christiansen.

Ikke plan A

Styrelederen er imidlertid usikker på hvor realistisk det er.

– Hvor ivrige politikerne er på å være med på å ta ansvar for en fotballstadion og en skole på samme sted gjenstår å se.

Det er heller ikke den løsningen Vålerenga ønsker seg mest.

– Det er ikke plan A for Vålerenga. Vi ønsker oss et prosjekt som vi styrer selv, men om vi klarer det med den modellen som er valgt vil neste år vise, sier Christiansen.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Utkast til Vålerenga stadion

Slik er det tenkt at stadionen skal se ut.

Foto: Pål T. Rørby

– Ikke aktuelt

Oslos byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fra Høyre uttalte seg onsdag morgen positivt til idéen om flere boliger for å finansiere stadionprosjektet. Når det gjelder tanken om at Oslo skal gå tungt inn økonomisk, har pipa en annen lyd.

– Jeg tror ikke det er aktuelt at Oslo kommune skal påta seg noen større økonomisk risiko eller utgifter knyttet til dette utover det at Vålerenga kjøper tomtene for en krone. Det også en forutsetning i bystyrevedtaket.