Hopp til innhold

21-åring dømt til 14 års fengsel

En 21 år gammel mann er dømt til 14 års fengsel for å ha drept kameraten Thien Hoang med 21 knivstikk på Furuset i Oslo i fjor høst.

Drap Furuset

September 2011: Krimteknikere fra politiet gjør seg klar til åstedsgranskning i huset på Furuset der 21 år gamle Thien Hoang ble funnet død.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Aktoratet ba Oslo tingrett finne 21-åringen skyldig i drap under særdeles skjerpende omstendigheter og ba om fengsel i 15 år, men dette var ikke retten enig i.

Den mente likevel at det var så mange straffeskjerpende forhold knyttet til det forsettlige drapet at dommen ble satt til 14 år.

Kranglet om katt

I retten har 21-åringen forklart at drapet skjedde etter en bagatellmessig krangel om katten som tilhørte drepte Thien Hoangs familie.

– Det er behandlingen av katten som er motivet for drapet, har den tiltaltes forsvarer Arne Gunnar Aas tidligere sagt til NRK.

I retten sa den tiltalte at det da gikk en sikring hos ham og han gikk løs på kameraten.

Han hogg og stakk 21-åringen Thien Hoang en rekke ganger i hodet, halsen og kroppen med kniv. Til sammen ble han påført 21 knivstikk og døde forholdsvis raskt av skadene.

Erkjente straffskyld

21-åringen erkjente straffskyld for forsettlig drap da saken mot han startet i Oslo tingrett tidligere denne måneden. Han har vært tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Jeg erkjenner straffskyld for forsettlig drap, men ikke for drap under særdeles skjerpende omstendigheter, sa den tiltalte 21-åringen i retten.

Se video fra dagen da Thien Hoang ble funnet:

Politiet starter drapsetterforskning etter at mann ble funnet død på Furuset i Oslo

Politiet fikk melding om husbråk på Furuset. Da de kom frem til huset, ble det raskt klart for politifolkene at de sto overfor et drap.

Funnet i madrass

Thien Hoang ble funnet i en uthulet madrass i kjelleren i familiens hus på Furuset, to dager etter at politiet mener knivdrapet fant sted 27. september i fjor.

Han var innpakket i et laken og skjult under flere madrasser, og det var mye blod på åstedet.

Det skal ha vært familiemedlemmer som fant liket.

Bistandsadvokat Endre Skjelbred Refsdal har varslet krav om erstatning og oppreisning fra de etterlatte.