Under Mattilsynets tilsyn hos matbutikken i forrige uke fant de nedfryst kjøtt som ikke var merket med innfrysingsdato - noe av kjøttet hadde gått ut på dato i 2011.
Tilsynskontrollen avdekket også 20 pakker med svinekoteletter som hadde gått ut dato, men kotelettene var merket med ny dato slik at de fortsatt kunne selges.
Dårlig renhold
– Jeg er lei meg. Jeg vil ikke at det skal være sånn. Å pakke om og forlenge datoen gjør man bare ikke, sier kvalitetsdirektør for Ica Norge, Bengt Ove Hagen.
Mattilsynets generelle inntrykk var også at vedlikeholdet og renholdet i ferskvareavdelingen var mangelfullt.
Seksjonssjef i Mattilsynet, Marit Kolle, sier det er spesielt alvorlig med avvik i en ferskvareavdeling der varer ikke er emballert.
- Vi stiller særskilt strenge krav til de stedene som håndterer ikke-emballert mat. De som selger fiske- og kjøttvarer som er lett bedervelige bør ha et godt renhold, sier Kolle.
Menneskelig svikt
Kvalitetsdirektøren i ICA beklager det som har skjedd.
– Det er ikke sånn vi har det i rutinene våre, eller sånn vi lærer opp medarbeider eller som medarbeiderne våre vet at de skal gjøre. Det er en menneskelig svikt som er årsaken.
– Det gir ikke akkurat assosiasjoner til gourmet-butikk?
– Nei, det gjør det aldeles ikke. Jeg vet at det ligger i planene at denne butikken skal bygges om. Den er høyt på prioriteringslisten. Kundene kan føle seg trygge når de handler på Ica, avslutter Hagen.