Hopp til innhold

– Ringte og sa han hadde drept

28-åringen som er siktet for forsettlig drap på Grünerløkka i Oslo lørdag kveld er lagt inn på psykiatrisk avdeling, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Drapsetterforsking i Falsensgate i Oslo.

Politiet åpnet drapsetterforskning etter dødsfallet i Falsens gate i Oslo.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Foto: Anders Brekke / NRK

28-åringen ble lørdag kveld siktet for forsettlig drap etter at en mann ble funnet død i Falsens gate på Grünerløkka i Oslo.

Han varslet selv politiet, og ble siktet som følge av funn politiet gjorde i leiligheten.

– Han ringte selv politiet og sa at han hadde drept en person. Politiet var raskt på stedet, og mannen ble pågrepet, sier Rohde.

Innlagt

Mannen er svensk statsborger, og bosatt i Norge med adresse på åstedet. Politiet er fortsatt ikke sikre på relasjonen mellom ham og den drepte, sier Rohde.

Mannen er ikke kjent av politiet fra før, men skal ha en forhistorie med psykiske problemer.

– Han er nå innlagt på psykiatrisk avdeling, og er ennå ikke avhørt. Vi må avvente til han er frisk nok til dette, sier Rohde.

Politiet har ingen vitner, men har gjennomført en rundspørring. De vil ta kontakt med familiene til både den siktede og den drepte i løpet av noen dager.

Travel helg

Politiet i Oslo har hatt en usedvanlig travel helg så langt.

– Erfaringsmessig får vi slike topper i kriminell aktivitet som kan fremstå som rystende og dramatisk, men vi kan også ha lange, rolige perioder. Her er det nok tilfeldigheter som slår inn, sier Rohde.

Lørdag ble en 40 år gammel mann siktet for forsettlig drap etter at hans 30 år gamle samboer døde som følge av «lek med våpen», og i tillegg har flere personer blitt knivstukket i hovedstaden.

En av episodene etterforskes som drapsforsøk på en 35 år gammel drosjesjåfør.

Drosjesjåføren er nå ute av koma, og politiet vil snakke med ham i løpet av dagen. Politiet jobber også videre ut fra vitnebeskrivelser, opplyser Rohde.