Hopp til innhold

Her stjeler tyven kronjuvelene

Politiet mener denne mannen står bak det grove tyveriet av de ghanesiske kronjuvelene fra Oslo Plaza onsdag.

Videoen viser tyven som tar med seg kofferten med kronjuvelene og går ut av hotellet.

Overvåkningsbilder av kronjuveltyveriet på Oslo Plaza

Kvinne etterlyst for kronjuvel-tyveriet

Politiet mener denne kvinnen har en forbindelse til mannen som ble sett stjele kofferten som inneholdt kronjuvelene som ble stjålet fra Radisson Blue Plaza Hotel onsdag.

Foto: Politiet

Politiet etterlyser en mann og en kvinne etter at kong Otumfuo Osei Tutu II fra Ghana ble frastjålet juveler og smykker av høy verdi da han sjekket inn på hotellet.

– Etterforskningen så langt har vist at det er en sammenheng mellom denne mannen og kvinnen, og derfor etterlyser vi disse to, sier politiinspektør Hege Naustdal, Seksjon for Organisert Kriminalitet til NRK.

– Jeg kan ikke si noe om hva sammenehgen mellom personene er så langt.

Overvåkningsbilder fra hotellet viser en mann som tar kofferten smykkene ble oppbevart i, og spaserer ut av resepsjonen på Radisson Blue Plaza Hotel i Oslo sentrum.

  • Vet du noe om saken? Tips NRK på epost eller send sms til 1987 (start meldingen med ordet «tips»).

Har bilder av tyven

Kongen er i Norge på statsbesøk og skulle delta på en næringskonferanse onsdagen da tyveriet skjedde.

Politiet fikk tidlig overvåkningsbilder som viser hendelsen, og jobber med å identifisere gjerningspersonene.

– Det er for tidlig å si om det er flere enn disse to personene som er involvert. Vi har gått ut med bilder fordi vi ønsker informasjon om mannen og kvinnen, sier Nasustdal.

Politiet ber om at personer som har opplysninger om mannen eller kvinnen tar kontakt. De ber også personer som kan ha sett noe rundt klokken 12.46, da det grove tyveriet skjedde, melder fra om dette på telefon 22669600.

Svært verdifulle juveler

Juvelene som er blitt stjålet skal være regalier som har gått i arv gjennom mange generasjoner, og blir brukt av kongen i offentlige sammenhenger.

– Som vertskap for Hans Majestet synes vi dette er forferdelig leit. Vi vet at dette har stor symbolsk verdi for ham, sa Eivind Fjeldstad som leder The Norwegian-African Business Association (NABA) til VG Nett, tidligere i uken.

NABA arrangerte konferansen kongen deltok på i Oslo.

Kong Otumfuo Osei Tutu II er konge i regionen Ashanti i Ghana. Lørdag besøkte han Eidsverket gods på Bjørkelangen i Aurskog Høland kommune, der han deltok på en presentasjon om skogsbruk, ifølge Romerikes Blad.