Hopp til innhold

Ghanesisk konge hevder kronjuveler ble stjålet på Oslo-hotell

Kong Otumfuo Osei Tutu II fra Ghana hevder å ha blitt frastjålet verdifullt arvegods som befant seg i lobbyen ved Radisson Blue Plaza Hotell i Oslo.

Otumfuo Osei Tutu

Kong Otumfuo Osei Tutu II fra Ghana er blitt frastålet verdifullt arvegods under oppholdet i Oslo.

Foto: ABIR SULTAN / Epa

Saken skal ha fått høy prioritet hos politiet.

– Vi har fått opplyst at delegasjonen har blitt frastjålet en veske inneholdende store verdier og av affeksjonsverdi for eierne, forteller etterforskningsleder Marius Erlandsen ved Grønland politistasjon.

Politiet opplyser at de har gode bilder fra stedet og at de jobber for å identifisere personer på bildematerialet.

– Det er bilder av at vedkommende går ut. Vi jobber med å få identifisert gjerningspersonen, det er mulig det er flere involverte, det vet vi ikke, sier Erlandsen.

Kongen befinner seg i Norge for å delta på en næringskonferanse, og ifølge VG Nett skal noen ha tatt med seg kofferten med kronjuvelene fra resepsjonen på Radisson-hotellet.

Juvelene som er blitt stjålet skal være regalier som har gått i arv gjennom mange generasjoner, og er smykker som Kong Otumfuo Osei Tute II bruker når han opptrer som konge.

– Som vertskap for Hans Majestet synes vi dette er forferdelig leit. Vi vet at dette har stor symbolsk verdi for ham, sier Eivind Fjeldstad som leder The Norwegian-African Business Association (NABA) til VG Nett.

Det er NABA som arrangerer konferansen kongen skulle delta på i Oslo.