Hopp til innhold

Dette kan være lokkemannen

Politiet har frigitt fantomtegning av ukjent mann som er observert i forbindelse med bortføringsforsøk på Romerike.

Jente forsøkt bortført

En 15 år gammel jente ble fredag forrige uke forsøkt dratt inn i en grå varebil her ved gamle Dalen skole.

Foto: Kalle Turkerud / NRK

I forrige uke ble en 15 år gammel jente forsøkt dratt inn i en bil ved Gan i Fet. Jenta klarte å rive seg løs fra mannen.

Nå etterlyser Romeriks-politiet en mann som er blitt observert i området.

Etterlyser denne mannen

Mannen på tegningen skal ha vært i området både den aktuelle dagen, og forut for hendelsen.

Foto: Romerike politidistrikt

– Politiet på Romerike etterforsker to forskjellige saker om jenter som har blitt dratt inn i fremmede kjøretøy. I saken på Gan ble det observert en mann i området ved flere anledninger. Politiet ønsker å få kontakt med denne personen for å høre hva han har observert, eventuelt om han har andre opplysninger, sier Jon Aga i Romerike politidistrikt.

Vet ikke om det er en sammenheng

Politiet har vært i kontakt med flere vitner i saken. Ut i fra vitneforklaringene har politiet fått høre at en mann med hvite bukser og mørk hettegenser har oppholdt seg i nærheten av skolen.

Politiet mener det er for tidlig å si noe om hvorvidt denne mannen har noe med lokkesaken på Eidsvoll å gjøre, og ønsker ikke at vitnene på Eidsvoll skal binde seg for mye opp til tegningen som er gitt ut.

Er observert i område

Mannen på tegningen skal ha vært i området både den aktuelle dagen, og forut for hendelsen.

Politiet ber alle som har opplysninger om vedkommende om å kontakte Fet og Rælingen lensmannskontor på tipstelefon 91 62 57 93.

Politiet ber også om at alle som har parkert bilen sin ved Øvre Dalen skole i tidsrommet mellom 1. og 21. september om å kontakte lensmannskontoret på samme nummer.

Flere tilfeller

Torsdag 20. september ble en 13 år gammel jente forsøkt bortført på Eidsvoll. Også her klarte jenta å rive seg løs og komme seg unna.

I begge tilfellene kjørte gjerningsmannen en varebil. 13-åringen har forklart at det var en rød bil, trolig en kassebil av eldre modell. Mannen som forsøkte å få med seg 15-åringen i Fet, kjørte en grå varebil.